Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs "Rolls-Royce" un leģendārā juvelierizstrādājumu zīmols "Faberge" kopīgi izstrādājuši mūsdienu variantu Faberžē olai – greznības un bagātības simbolu. Jaunā dārglieta ieguvusi Ekstāzes gara vārdu par godu figūrai, kas rotā katra "Rolls-Royce" motora pārsegu jau kopš 1911. gada.

Ekstāzes gara ola sver 400 gramu un tā ir 160 milimetru augsta. Tā izgatavota vienā eksemplārā kādam no "Rolls-Royce" klientiem. Olas pamatne ir no 18 karātu balta zelta, kas pārklāts violetu emalju, kurā veikti rūpīgi gravējumi.

Savukārt Ekstāzes gara figūra ir izgatavota no kalnu kristāla, bet olas ziedlapiņas ir no rozā zelta, kas inkrustēts ar 10 karātu briljantiem un 390 karātu ametistu. Olas ziedlapiņas atver speciāls mehānisms.

Publiskai apskatei šis unikālais juvelierizstrādājums tiks izlikts "Faberge" veikala skatlogā Londonā šajos Ziemassvētkos.

Atgādinām, ka jau par leģendārajām kļuvušās Faberžē olas tika radītas periodā no 1885. līdz 1917. gadam Krievijas cara ģimenei un privātiem pircējiem. Pavisam tika izgatavota tikai 71 šīs sērijas ola, no kurām cariskās ir 54.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!