Foto: EPA/LETA
Ja no rīta pamostaties, aiz loga snieg, esat autovadītājs un vēl pie tam dzīvojat Rīgā, ziniet – diena sāksies ļoti ekstrēmi! LNT raidījumam "Tautas balss" autovadītāji atzīst, ka Rīgas ielas tiek tīrītas nepietiekami – ja lielākās ielas vēl ir daudzmaz izbraucamas, mazākās sāk atgādināt aizputinātus lauku ceļus.

Sniegs Rīgas ielās sagādā ne mazums galvassāpju. Lai arī ceļu tīrītāji pēdējās dienas darbus sāk jau agri no rīta, finansējuma trūkuma dēļ aptuveni puse Rīgas ielu netiek tīrītas. Piemēram, otrdien, 5.janvārī, Krišjāņa Barona iela tika iztīrīta tikai divas reizes – četros no rīta un četros pēcpusdienā. Pa dienas vidu, kad sniegs sniga aumaļām, viena no centra ielām izskatījās kā lauku piebraucamais ceļš.

Katru dienu pilsētas ielās strādā 30 sniega tīrītāju, tomēr priekšroka tiek dota galvenajām ielām un mazākās ielas paliek netīrītas. Ekonomijas nolūkos arī sāls un smiltis tiek bērtas tikai uz tām ielām, pa kurām brauc sabiedriskais transports.

"Finansiālā ierobežojuma dēļ diemžēl rajona nozīmes ielas ir ļoti grūti izbraucamas un tām mums būs iespēja pievērsties tikai tādā gadījumā, ja caurbraucamība praktiski tiek bloķēta," skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Salīdzinot ar pagājušo gadu finansējums ielu uzturēšanai Rīgā samazināts par aptuveni trešdaļu.

"Būtiskus ceļa apstākļu uzlabojumus ir iespējams panākt pēc snigšanas beigām, tāpēc arī parasti snigšanas laikā braukšana ir apgrūtināta, un ar to mēs arī aicinām šoferīšus rēķināties un braukt uzmanīgi," norāda Prauliņa.

Kamēr ceļu tīrītāji aicina būt saprotošiem netīrīto ielu dēļ, tiem šoferiem, kuri katru dienu pārvietojas ar auto, katrs brauciens izvērties par ekstrēmu piedzīvojumu ar jautājumu – aizbraukšu vai neaizbraukšu sveiks un vesels līdz mērķim.

Kā sola sinoptiķi, arī turpmākās dienas snigs, tāpēc autovadītājiem nekas cits neatliek kā būt pacietīgiem – braukt prātīgi, jo ziemā pašā Rīgas centrā netīrīto ielu dēļ vari sajusties kā īstos laukos.

Piedāvājam noskatīties saistīto LNT raidījuma "Tautas balss" sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!