Foto: Publicitātes foto

Ar dīzeļdzinēju aprīkots "Audi A6 ultra", kas 9. jūnijā devās braucienā pa 14 Eiropas valstīm bez atkārtotas degvielas tvertnes uzpildīšanas, veiksmīgi nobraucis plānoto distanci un uzstādījis Ginesa rekordu visvairāk šķērsoto valstu skaitā.

Automobilis 28 stundas brauca ar vidējo ātrumu 80 km/h un vidēji patērēja 3,7 litrus dīzeļa uz 100 km. Šis rezultāts par 0,5 litriem uz 100 km uzlabojis ražotāja norādīto vidējo degvielas patēriņu.

Ar "Audi A6 ultra" pavisam tika nobraukti 1865 kilometri, šķērsojot Nīderlandi, Beļģiju, Luksemburgu, Lihtenšteinu, Šveici, Vāciju, Austriju, Franciju, Itāliju, Slovēniju, Horvātiju, Bosniju un Serbiju. Automobili pilotēja žurnālists Endrū Frenkels un tālrādes zvaigzne Rebeka Džeksona.
Foto: Publicitātes foto

Maršruts tika izveidots tā, lai ar automobili būtu jāšķērso pēc iespējas mazāk sastrēgumu. Tomēr ekipāžai nācās stāvēt vienā neplānotā sastrēgumā, kas bija izveidojies satiksmes negadījuma dēļ kalnu tunelī.

"Audi A6 ultra" aprīkots ar divlitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 190 zirgspēku jaudu. Atkarībā no versijas motors tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju sekvenciālo "S tronic" pārnesumkārbu. Automobilim ir 73 litru degvielas tvertne, bet ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 4,2 litri dīzeļa uz 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!