Lai pilnveidotu studentu prakses iespējas un studiju materiāli tehnisko bāzi, otrdien, 12.janvārī, "Renault" dāvināja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Autotransporta institūtam automašīnu "Renault Laguna II" kopā ar mūsdienīgiem materiāltehniskiem uzskates un mācību līdzekļiem – datorizētu automašīnas ierīču diagnostikas iekārtu, vairākus atsevišķus "Renault" automašīnu mezglus – dzinēju, ātrumkārbu, stūres sistēmu, turbīnas, katalizatorus u.c. Visi šie materiāli izmantojami jauno inženieru apmācības procesā.

"Rīgas Tehniskā universitāte ir ļoti priecīga par šo dāvinājumu un sadarbību, kas izveidojusies starp universitāti un ražotājiem. Vēlos teikt lielu paldies "Renault" par ieguldījumu jauno inženieru attīstībā, dāvinot šos vērtīgos un vitāli nepieciešamos apmācību līdzekļus," norādīja Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts.

"Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēki ir pateicīgi par šādu dāvinājumu – jo īpaši šodienas ekonomiskajos apstākļos, kad augstākajai izglītībai krasi samazināts finansējums, gan studenti, gan mācībspēki atzinīgi novērtē "Renault" ieguldījumu Latvijas inženierzinātņu studentu izglītības pilnveidošanā. Mūsdienīgas jauno speciālistu zināšanas un prakse ir ceļš uz konkurētspējīgu tautsaimniecību," atzīst RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes Autotransporta institūta vadītājs Gundars Liberts.

"Industriālais laikmets ir radījis milzīgu daudzumus visdažādāko inženiertehnisko ierīču un sistēmu, no kurām viena no pazīstamākajām ir automobilis. Šobrīd esošais informācijas laikmets spēj intensīvi visas šīs lietas uzlabot un pilnveidot, tādēļ šodien šis Rīgas Tehniskajai universitātei uzdāvinātais 1355 kilogramus smagais automobilis patiesībā ir tā mazākā daļa, salīdzinot ar tehniskā progresa pievienoto vērtību, kas atrodas diagnostikas iekārtas koferītī," pasākumu komentēja Ainārs Gailītis, "Renault" Kvalitātes standartu vadītājs Baltijas valstīs.

Par godu "Renault" dāvinājumam rīkotajā preses konferencē piedalījās Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes dekāns Ēriks Geriņš, RTU Autotransporta institūta direktors Gundars Liberts, "Renault" Kvalitātes standartu vadītājs Baltijas valstīs Ainārs Gailītis, "Renault" un "Dacia" oficiālo izplatītāju Latvijā "Mūsa Motors Rīga" un "Euro Auto" vadītāji Andrejs Masulis un Renats Djominovs, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktores vietnieks Anatolijs Melnis.

Mūsdienu auto industrija ir uzskatāma par vienu no tehnoloģiskā progresa flagmaņiem visā pasaulē. Jau krietnu laiku vienkāršos mehāniskos risinājumus automašīnās ir nomainījuši moderni procesori, kas vada, reģistrē un kontrolē automašīnas darbību. Lai tos apkalpotu ir vajadzīgi moderni izglītoti auto transporta jomas speciālisti. Latvijas inženiertehniskajai konkurētspējai un darba tirgum ir svarīgi, lai mūsu auto transporta speciālisti tiek sagatavoti atbilstoši šīsdienas līmenim autobūvē un apkalpošanā, izmantojot mūsdienīgu mācību materiāltehnisko bāzi. Īpaši šodienas apstākļos ir svarīgi novērtēt "Renault" ieguldījumu Latvijas inženierzinātņu studentiem – mūsdienīgas zināšanas un prakse ir ceļš uz konkurētspējīgu tautsaimniecību.

Auto ražotājs "Renault", kas šogad atzīmē savas pastāvēšanas 110.gadadienu, organizējot darbību starptautiskajos tirgos, pievērš uzmanību mācību iestādēm, kuras izglīto jaunos auto transporta speciālistus. Ir svarīgi, lai jaunie speciālisti apgūst inženierzinātņu noslēpumus uz mūsdienīgām un realitātei pietuvinātām iekārtām.

Apskati lietotu "Renault" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!