Foto: LETA

No trešdienas, 9. oktobra, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina 6. līdz 8.klašu skolēnus piedalīties konkursā topošajiem mopēdistiem par ceļu satiksmes drošību – "Gribu būt mobils!". Konkurss notiek jau septīto gadu. Šīs sezonas uzvarētāji būs zināmi nākamā gada pavasarī.

Konkursa mērķis ir pilnveidot 6. līdz 8. klašu skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem un par personīgās drošības garantēšanas iespējām. Tieši šajā vecumā skolēni ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdu vadītāji un vēlas kļūt par mopēdu vadītājiem. Viņiem jāmāk pieņemt atbildīgus lēmumus arī sarežģītās satiksmes situācijās. Konkursa uzdevumi ļaus salīdzināt, kā ceļu satiksmē piedalās velosipēdi un mopēdi, kā arī ļaus izprast atšķirības starp šiem transportlīdzekļiem.

Konkurss "Gribu būt mobils!" notiks četros posmos. Fināla uzvarētājkomandai pavasarī būs iespēja doties izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku "Phaeno" Vācijā. Savukārt fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvēji saņems dāvanu karti, ko varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, lai dotos ekskursijā. Veiksmīgākos konkursa neklātienes kārtas dalībniekus, kuri neiekļūs pusfinālā, gaida noderīgas balvas. Balvas savā īpašumā iegūs arī visu klātienes sacensību – septiņu pusfinālu dalībnieki.

Konkurss notiks četros posmos:

  • pirmais un otrais posms: priekšsacensības un neklātienes sacensības notiks internetā no 9. oktobra līdz 2013.gada 20. novembrim;
  • trešais un ceturtais posms: septiņi pusfināli un fināls notiks klātienē Latvijas reģionos un Rīgā, no 2014. gada 15. janvāra līdz 21.martam.

Lai piedalītos konkursā "Gribu būt mobils!", komandai jāaizpilda pieteikuma anketa un tā jānosūta uz anketā norādīto pasta vai e-pasta adresi. Reģistrētās komandas saņems savu konkursa pieejas atslēgu – kodu.

Konkursa pamatnosacījumi:

  • minimālais skolēnu skaits komandā ir četri, maksimālais – pieci;
  • komandai jābūt vienam skolotājam - konsultantam (viens skolotājs kā konsultants var būt vairākām komandām);
  • konkursā var piedalīties vairākas komandas no katras Latvijas skolas, klases vai interešu izglītības centra;
  • katrai komandai nepieciešama sava e-pasta adrese (vairākām komandām nevar būt viena un tā pati e-pasta adrese) priekšsacensību un neklātienes daļas pieejas koda saņemšanai.

Izvērtējot konkursa neklātienes kārtas rezultātus, uz pusfināla sacensībām tiks aicinātas desmit komandas ar vislielāko savākto punktu skaitu no katra reģiona (pusfinālā ne vairāk kā divas komandas no vienas skolas). Konkursa pusfināla sacensības notiks septiņās pilsētās – Rīgā, Bauskā, Tukumā, Liepājā, Gulbenē, Valmierā un Preiļos.

Pusfināla sacensību norises vieta var tikt laicīgi mainīta, ņemot vērā ģeogrāfiski izdevīgāku pilsētu pusfināla dalībniekiem. Visas izmaiņas tiek saskaņotas ar attiecīgā reģiona pusfināla sacensību dalībniekiem.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA "Aģentūra VB Plus". Projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām.

Konkurss "Gribu būt mobils!" ir vienas no četriem CSDD kopš 90. gadu sākuma īstenotajiem izglītības projektiem bērniem un jauniešiem par satiksmes drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!