Foto: Publicitātes foto
Kompānija SEAT savam pirmajam apvidus automobilim "Ateca" gatavo 300 zirgspēku jaudīgu modifikāciju "Cupra", kura, visticamāk, tiks prezentēta rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē, vēsta izdevums "Auto Express" ar atsauci uz savu avotu.

"SEAT Ateca Cupra" būs ne tikai jaudīgs dzinējs, bet arī sportiskāka regulējuma balstiekārta, agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplekts, izplūdes sistēma ar dubultajiem uzgaļiem un viscaur diožu lukturi jau standartā.

SEAT apvidus automobiļa "Cupra" versija tikšot aprīkota ar četrcilindru turbomotoru, kas aizgūts no "Leon Cupra" hečbeka, tomēr "Ateca" gadījumā būs modernizēts un tā jauda būs palielināta no 290 zirgspēkiem līdz 300 ZS.

Tāpat šim sportiskajam apvidniekam būs pilnpiedziņas sistēma, kas aizgūta no "Volkswagen Golf" hečbeka īpaši jaudīgās modifikācijas "R". Tiek pieļauts, ka spāņu sportiskais apvidnieks no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties mazāk nekā sešās sekundēs.

"SEAT Ateca Cupra" cena būšot aptuveni 45 tūkstoši eiro.

Atgādinām, ka "SEAT Ateca" debitēja martā notikušajā Ženēvas autoizstādē. Apvidus automobiļa pamatā izmantota VW koncerna modulārā platforma MQB, bet bāzes versijā "SEAT Ateca" tiks komplektēts ar 116 ZS jaudīgu trīscilindru turbomotoru ar viena litra darba tilpumu. Tāpat būs pieejami arī četrcilindru benzīna un dīzeļa agregāti ar līdz pat 190 ZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!