Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 13. augustā, jau vienpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies starptautiskais seno spēkratu salidojums "Rīga Retro". Pēc trīs gadu pārtraukuma, kad muzejā norisinājās rekonstrukcijas darbi, brauciens jau atkal startēs no Rīgas Motormuzeja.

Latvijas Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja organizētais pasākums pulcēs dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Apskatīt senos spēkratus interesenti varēs no plkst. 9.30 līdz 12.00 pie atjaunotā Rīgas Motormuzeja.

Šogad seno spēkratu salidojumā "Rīga Retro" piedalīsies aptuveni septiņdesmit senie automobiļi un motocikli, no kuriem daudzi ir patiesi unikāli un reti sastopami eksemplāri. Vissenākais "Rīga Retro" spēkrats šogad būs 1934. gada "Peugeot 401".

Skatītāji varēs redzēt arī tādus interesantus spēkratus kā, piemēram, 1947. gada "BMW R 35" motociklu, kas savulaik ir bijis viens no populārākajiem un ilgāk ražotajiem BMW markas motocikliem, kā arī sportisko 1961. gada "MG MGA 1600" un 1967. gada "Austin Healey 3000". Skatītāji varēs aplūkot arī dažādus padomju tehnikas ražojumus, kā arī 70. un 80. gadu "youngtimer" klases spēkratus.

Rīgas Motormuzeja vadītāja vietnieks un Latvijas Antīko automobiļu kluba vadītājs Agris Šmits stāsta, ka ""Rīga Retro" no citiem seno spēkratu pasākumiem atšķiras ar pārstāvēto seno automobiļu un motociklu skaitu, kā arī daudzveidību. Senie spēkrati izvēlēti tā, lai tie raksturotu 20. gadsimta mašīnbūves vēsturisko attīstību Latvijā un pasaulē".

Plkst. 12.00 pēc spēkratu izstādes pie Rīgas Motormuzeja tiks dots starts tradicionālajam parādes braucienam cauri Rīgai maršrutā S.Eizenšteina iela - Biķernieku iela - Ieriķu iela - Zemitāna tilts - A. Čaka iela - Marijas iela - 13. janvāra iela - Krasta iela - Maskavas iela.

Laika posmā no plkst. 13.30 līdz 15.00 senie spēkrati būs apskatāmi Ikšķilē, 800 - gades parkā. Pēc tam dalībnieki pa dažādiem maršrutiem dosies uz Odzienas pili, kur paredzēts pasākuma noslēgums.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!