Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 5. oktobrī, Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) trasē pulcēsies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un aģentūras "Zebra" rīkotā konkursa "Gada jaunais autovadītājs – 2013" finālisti, lai parādītu savas auto vadīšanas prasmes un spēju reaģēt uz dažādām situācijām ceļu satiksmē.

Plānots, ka finālā piedalīsies 30 jaunieši, kuri vasarā veiksmīgi startēja konkursa sešos pusfinālos Kuldīgā, Gulbenē, Valmierā, Bauskā, Liepājā un Rīgā – piecu labāko rezultātu īpašnieki no katra reģiona.

CSDD direktors Andris Lukstiņš uzsver, ka konkurss "Gada jaunais autovadītājs" ir viens no vairākiem CSDD īstenotajiem izglītības projektiem bērniem un jauniešiem. "CSDD pievērš īpašu uzmanību jaunajiem satiksmes dalībniekiem – no ceļu satiksmes drošības viedokļa, šī potenciāli ir visapdraudētākā satiksmes dalībnieku grupa. Jauniešiem patīk riskēt. Ātrums un adrenalīns bieži vien ir viņu dzīves stils, bet bez prasmēm un iemaņām riskanta braukšana bieži vien beidzas traģiski. CSDD izglītības projekti ne vien palīdz topošajiem transportlīdzekļu vadītājiem labāk sagatavoties dalībai satiksmē, bet šie projekti aptuveni 20 gadu laikā ir kļuvuši par tradīciju, ko ik gadu gaida bērni un jaunieši, sākot no desmit gadu vecuma."

Raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots norāda, ka īpaši svarīgi par satiksmes drošību ir atgādināt tieši 16 līdz 17 gadus veciem jauniešiem, jo viņi jau sāk apgūt transportlīdzekļu vadīšanas prasmes, bet autoskolu sāks apmeklēt, iespējams, tikai pēc gada vai diviem.

Tituls "Gada jaunais autovadītājs" tiek izcīnīts jau ceturto gadu, un visus šos gadus to rīko CSDD sadarbībā ar aģentūru "Zebra" un partneriem. Finālā jauniešiem būs jāpierāda gan satiksmes noteikumu zināšanas, gan arī savas auto vadīšanas prasmes īpaši sarežģītos un interesantos uzdevumos. Visiem jauniešiem būs iespēja izbraukt ar kartingiem, savukārt labākie tiks pie vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!