Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 15. oktobrī, "Latvijas Gada auto testu dienā" pie t/c "Mols" gaidāma plaša aktivitāšu programma, kuras ietvaros ikviens varēs izbraukt ar daudziem jaunākajiem auto modeļiem Latvijā, apgūt drošas braukšanas pamatus bezmaksas semināros vai arī veiklības braucienā laimēt jauno "Volkswagen Tiguan" automašīnu uz nedēļas nogali ar pilnu bāku.

Īpaši gaidīti šajā automobiļiem veltītajā pasākumā būs tie, kuri apsver domu par jauna auto iegādi, jo tieši "Latvijas Gada auto testu dienā" būs iespējams salīdzināt jaunākos automobiļus vienuviet un atrast vilinošus piedāvājumus auto iegādei.

Plašā klāstā būs sastopami šobrīd ļoti populārie krosoveri. Mazākos no savas saimes atrādīs vācu "premium" autoražotāji "Audi" un BMW. Ņiprais "Audi Q2" Latvijā pirmo reizi ieradies vien septembra beigās un tā bāzes modelis pieejams no 24 000 eiro. Savukārt no BMW klāsta būs atrodams kompaktais "X1" modelis, kas Latvijā pieejams no 31 000 eiro, bet testa dienā komplektā ar dāvanu – papildaprīkojumu 3 000 eiro vērtībā.

Būs arī populārākie krosoveru no "Nissan". Piedāvājumā "Nissan Qashqai" (pērn Latvijā pirktākais jaunais automobilis) bagātīgākajā "Tekna" komplektācijā no 19 990 eiro (parasti 22 490 eiro), bet "Nissan X-Trail" modeļa pircēji dāvanā saņems inovatīvo tehnoloģiju paketi 3 300 eiro vērtībā. Gaidāms arī konkursā "Latvijas Gada auto 2017" "Nissan" pārstāvētais pikaps "Navara" ar iepazīšanās cenu no 29 390 eiro.

"Volkswagen" klāstā būs atrodams ne vien jaunais "Tiguan", bet arī "Passat" un funkcionālais "Multivan". Dīleri "Tiguan" piedāvā iegādāties, sākot no 21 867 eiro, "Passat GTE" no 41 243 eiro. Savukārt "Multvian" nopērkams sākot no 35 244 eiro.

Tikmēr "Renault" piedāvā 1 800 eiro "Premium Edition" atlaidi "Megane" modelim – komfortablajā "Zen" aprīkojumā tas pieejams sākot no 15 180 eiro, savukārt bāzes versijā "Megane" maksā jau no 14 480 eiro. Lielākais "Talisman Grandtour" bāzes komplektācijā nopērkams, sākot no 23 825 eiro, taču iegādājoties šo modeli bagātīgajā "Intense" komplektācijā "Renault" dāvina "Premium Edition" papildaprīkojumu 3 000 eiro vērtībā. Arī "Toyota" pārstāvji saviem modeļiem piedāvā atlaides papildaprīkojuma un aksesuāru iegādei. "Latvijas Gada auto testu dienā" būs iespējams iepazīties ar jauno "Corolla" modeli, kas Latvijā pieejams no 15 760 eiro un "RAV4 Hybrid", kura cena sākas no 30 200 eiro.

"Volvo" stendā būs sastopams izskatīgais un nosvērtais "S90" un "V90" modelis – arī viens no "Latvijas Gada auto 2017" pretendentiem. "S90" visai bagātīgajā sākuma komplektācijā "Kinetic" iespējams iegādāties jau no 39 547 eiro.

Savukārt "Mazda" dīleri uz testu dienu sarūpēs sportisko rodsteru "MX-5", kurš speciāli uz šo pasākumu tiek vests no Somijas un pircējiem pieejams, sākot no 26 800 eiro. Arīdzan citiem "Mazda" modeļiem sarūpētas īpašas cenas, tos izvēloties "Premium Plus" komplektācijās.

"Latvijas Gada auto testu dienā Molā" sastapsiet arī pavisam jauno "Ford Edge" modeli, kura cenu lapa sākas no 43 000 eiro. "Ford" pārstāvji piedāvā ievērojamas Ziemassvētku atlaides arī citiem modeļiem pat 5 000 eiro apmērā.

Akcijas cenas tiek piedāvātas arī "Hyundai" modeļiem – atlaides līdz 3 000 eiro atkarībā no aprīkojuma līmeņa. Sestdien testu dienā būs atrodams krosovers "Hyundai Tucson", kurš pieejams no 18 990 eiro.

"Latvijas Gada auto testu dienā" pie "Mols" no pulksten 11 līdz 18, būs iespēja ar viesiem augstāk uzskaitītajiem automobiļiem ik pa 20 minūtēm doties testa braucienos bezmaksas. Lai to varētu izdarīt, ir jāpierakstās uz konkrētu laiku un uz speciālas veidlapas pie izvēlētā automobiļa. Par automobiļiem un visiem akcijām klātienē sīki un smalki pastāstīs auto dīleru pārstāvji.

"Gada auto" stendā ik pusstundu notiks bezmaksas drošas braukšanas semināri ar Ivaru Cauni un Ati Jansonu, bet CSDD piedāvās pārbaudīt to, kāpēc automobiļu drošības jostas ir vitāla nepieciešamība un nenovērtējams glābiņš straujas apstāšanās gadījumos.

Azartiskākie varēs sevi pierādīt veiklības braucienā, uz laiku izbraucot speciāli izveidotu trasi. Veiklības brauciena uzvarētājs iegūs vērtīgu balvu – jauno "Volkswagen Tiguan" uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas bāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!