Foto: LETA
Sestdien, 26. aprīlī, pie tirdzniecības centra "Mols" laikā no pulksten 10 līdz 13 pulcēsies vairāk nekā 4000 motobraucēju, lai ar svinīgo parādi Rīgas ielās atklātu 2014. gada motosezonu, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatoru pārstāvis Arnis Blodons.

Motociklu parāde startēs plkst. 13 no t/c "Mols" maršrutā Krasta iela - Lačplēša iela - Brīvības iela - Brīvības gatve - Šmerļa iela - Eizenšteina iela - BKSB " Mežciems".

Pēc parādes Biķernieku kompleksajā sporta bāzē "Mežciems" pulksten 14:30 notiks somu dragreisa motosportistes Mijas - Marijas Vepsalainenas paraugdemonstrējumi. Turklāt viņas motocikls dienu pirms motosezonas oficiālās atklāšanas, 25. aprīlī, būs apskatāms t/c "Mols".

"Motoparāde Rīgas ielās ir kā signāls pavasara sākumam. Moči izrūc cauri pilsētai, un visi saprot – varam sākt sezonas darbus," norāda Aivars Freimanis, MCA un MC VBO prezidents. "Šogad uz motosezonas atklāšanu esam uzaicinājuši somu sportisti Miju - Mariju Vepsalainenu no Helsinkiem, lai viņa demonstrētu īstu, profesionāli būvētu dragreisa motociklu. Motocikla dzinēju darbina īpaša, uz nitro bāzes radīta degviela ar oktānskaitli 119. ASV ražotāja "S&S" dzinējam ar 1200 cm3 tilpumu ir 270 ZS. Piķis un zēvele!"

Jau tradicionāli motosezonas atklāšanu rīko Latvijas Motoklubu asociācija (MCA) sadarbība ar vortālu Motopower.lv.

Fotoreportāža no 2013. gada motosezonas atklāšanas:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!