Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 19. augustā, jau ceturto gadu pēc kārtas Eksporta ielā, posmā starp Muitas ielu un Miķeļa ielu, Rīgas svētku laikā tradicionāli tiks noskaidrots ātrākais Baltijas motobraucējs dragreisa disciplīnā.

Šajā cīņā pēdējos trīs gadus uzvaras laurus plūca Motošosejas komandas "SFRT" braucēji – Andris Ozols, Māris Dankerts un Rūdolfs Bergmanis.

Šogad skatītājus un dalībniekus sagaida daži jaunumi – ir mainīts dragreisa formāts, un par Rīgas kausu sacentīsies braucēji vienā grupā, nešķirojot, vai tie brauc ar sporta vai ielas motociklu.

Tāpat arī šogad dragreiss būs starptautisks. Dragreisā piedalīties ir uzaicināti braucēji no kaimiņvalstīm. Par starptautisko Rīgas kausu cīnīsies un uz fināla līnijas stāsies labākie, lai pierādītu, kurš būs spēcīgākais. Iepriekšējās sezonas parādīja, ka ne vienmēr "sports" nozīmē uzvaru.

Dragreisa pirmais starts būs skatāms pulksten 10, taču skatītāji aicināti ierasties jau deviņos, kad sāksies brīvie treniņi.

Noteikti nevajadzētu garām laist arī "Stuntfighters" paraugdemonstrējumus, kuru laikā varēs vērot "stanta" motobraukšanas paraugstundu ar "Harley-Davidson Sportster" motociklu leģendārā motosportista Jāņa Rozīša izpildījumā.

No pulksten 13.30 apmeklētāji varēs aplūkot "Latvijas Gada motocikls 2017" modeļu prezentāciju, kuru vadīs konkursa organizators Arnis Blodons.

Visspraigākā motociklu dragreisa sacensību daļa – fināli – sāksies pulksten 14.45, bet pirmā un otrā vieta tiks noskaidrota pulksten 15.45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!