Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. augustā CSDD Valmieras tehniskās apskates stacijā bez maksas diagnostika tika veikta 209 automašīnām; tas ir apmēram tik pat daudz cik "ražīgā" darba dienā, ziņo CSDD pārstāvji.

Lielākā daļa apmeklētāju bija ar automobiļiem, kuru vecums ir desmit un vairāk gadu. Vecākais auto bija 1961. gada GAZ 21. Tā kā šeit ierodas auto, kas nav speciāli sagatavoti un, lai to īpašnieki noskaidrotu, tieši kas "kaiš" viņu spēkratam, tad lielākā daļa no tiem (vairāk nekā 80%) tika "izbrāķēti" drošai ceļu satiksmei. Apmēram 13% apmeklētāji izmantoja šo pasākumu, lai veiktu atmiņās paliekošu tehnisko apskati, stāsta CSDD pārstāvji.

Tehniskās apskates darbinieki visvairāk izteica aizrādījumus par bremžu sistēmas un balstiekārtas bojājumiem, auto koroziju, kā arī degvielas un eļļas noplūdi.

Tehniskās apskates nakts pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Bez auto diagnostikas un tehniskās apskates pakalpojumiem, klientiem bija iespēja izmēģināt sajūtas auto apgāžamajā stendā, piedalīties PIT STOP sacensībās, noskaidrot, kas ir promiļu brilles, un izmēģināt elektro - auto "parkošanos".

Nākamā tehniskās apskates nakts notiks Ventspilī 14. augustā no plkst.19:00.

Valmiera ir noslogotākā tehniskās apskates stacija Vidzemē, kurā pērn tika pārbaudīti nedaudz vairāk kā 40 tūkstoši automobiļu (40 393). Dienā Valmierā tehniskās  apskates stacijā tiek vidēji apkalpoti 160 klientu. Ņemot vērā Latvijas autoparka vidējo vecumu - gandrīz 13 gadi, ar pirmo reizi tehnisko apskati Valmierā iziet 62,15% automobiļu (Latvijā šis rādītājs ir 59,2%), stāsta CSDD pārstāvji.

Visvairāk -  trešdaļa  automobiļu Valmieras tehniskās apskates stacijā 2014. gadā tika "izbrāķēti" par būtiskiem bojājumiem balstiekārtā (palielinātas brīvkustības buksēs, sailentblokos, balstšarnīros), bet ceturtajai daļai auto bija nenoregulēti vai nedegoši lukturi, kā arī problēmas bremžu sistēmas darbībā, ziņo CSDD pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!