Foto: Publicitātes foto

Londonā notikušajā 38. gadskārtējā "What Car?" izdevuma balvu pasniegšanas ceremonijā par 2015. gada labāko auto atzīts jaunākās paaudzes "Škoda Fabia". Pērn šis tituls tika "Nissan Qashqai", bet vēl gadu iepriekš – "Audi A3 Sportback".

Vakarnakt Londonā notikušajā ceremonijā "Škoda Fabia" tika atzīts arī par gada labāko mazauto. Prestižo Gada auto titulu "Fabia" iegūst tieši 15 gadus pēc tam, kad izcīnīja to pirmoreiz 2000. gadā.

"What Car?" gada auto apbalvošanas ceremoniju, kas ik gadu notiek "Grosvenor House" viesnīcā Londonas Pārkleinā, gan autoražotāji, gan auto pircēji vērtē kā vienu no nozīmīgākajiem auto nozares pasākumiem. Balvas tiek pasniegtas 16 kategorijās, taču tikai tas auto, kas demonstrē labāko sniegumu saskaņā ar ekspertu žūrijas stingrajiem kritērijiem, iegūst Gada auto titulu.

"Škoda Fabia" to izdevās izcīnīt sīvā konkurences cīņā ar 25 citiem auto, kas bija nokļuvuši "What Car?" gada guto finālā. Ekspertu žūrija atzinīgi novērtēja "Fabia" 1,2 litru TSI benzīna turbomotoru, kas apvieno elastīgu dinamiku ar iespaidīgi zemu degvielas patēriņu. "Škoda" mazauto arī apsteidza galvenos konkurentus – "Ford Fiesta" un "VW Polo" – salona ietilpības un praktiskuma ziņā.

"What Car?" Lielbritānijas izdevuma redaktors Džims Holders atzīst: ""Fabia" ir godam pelnījis šo daudzu kāroto titulu – ne tikai tāpēc, ka tas ir labi aprīkots un praktisks mazauto, bet arī tāpēc, ka šajā cīņā tam izdevies apsteigt nopietnus konkurentus. Mēs tos visus esam rūpīgi testējuši un salīdzinājuši, taču, lai vai no kuras puses uz to skatās, "Fabia" ir pats pilnvērtīgākais mazauto, kāds šobrīd ir nopērkams."

Citu uzvarētāju vidū ir "Škoda Octavia", kas ieguva labākā ģimenes auto titulu, "Audi A3 e-tron" (labākais elektroauto), "Citroen Grand C4 Picasso" (labākais minivens) un Lielbritānijā būvētais "Nissan Qashqai", līdzšinējais Gada auto titula īpašnieks, kas saglabājis līderpozīcijas kompakto apvidus auto kategorijā. Par gada drošāko auto tika atzīts "Land Rover Discovery Sport".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!