Foto: Publicitātes foto

Čehu autoražotājs "Škoda" svin 50 gadu jubileju apvidus automobilim, kas ir mūsdienu "Kodiaq" modeļa attālais radinieks. Tas ražošanā Jaunzēlandē nonāca 1966. gada decembrī un līdz 1972. gadam tika saražots nepilnos trijos tūkstošos vienību.

"Škoda Trekka" tika izgatavota sadarbībā ar šīs markas importētāju Jaunzēlandē, kā arī atbilstoši vietējo uzņēmēju prasībām. Nodokļu dēļ apvidus automobiļa noslēdzošā montāža notika uz vietas Jaunzēlandē.

"Škoda Trekka" kopgarums ir trīsarpus metri, bet tā klīrenss ir 19 centimetri un svars – 920 kilogramu. Šo apvidus automobili izmantoja vietējie fermeri, tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji.

"Škoda Trekka" tika komplektēta ar 1,2 litru četrcilindru dzinēju, kas attīsta 47 zirgspēku jaudu un 87 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs tika sajūgts ar četrpakāpju manuālo pārnesumkārbu un ļāva robustajam apvidniekam paātrināties līdz 110 km/h. Turklāt tiem laikiem tas bija diezgan ekonomisks, jo vidēji patērēja 11 litrus benzīna uz 100 km.

Klienti varēja izvēlēties kādu no daudzajām "Škoda Trekka" modifikācijām – pikapu ar divām līdz astoņām sēdvietām, versiju ar noņemamu auduma vai cieto jumtu, universāli vai pludmales versiju.

Neskaitot Jaunzēlandi, "Škoda Trekka" tika eksportēta uz Austrāliju, Fidži salām un Vjetnamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!