Foto: Publicitātes foto
Izstādē "Latvijas Gada motocikls 2016" no 4. līdz 30. aprīlim tirdzniecības centrā "Mols" var aplūkot 2016. gada motociklu modeļus – "KTM Super Duke GT", "Yamaha XSR900 / 700", "Yamaha R-1", "S1000RR", "BMW R1200RS", "Honda Africa Twin CRF1000L", "Harley Davidson Street Glide", "Harley Davidson 1200 Seventy-Two", "BRP Spyder F3T", "MV Agusta Stradale 800", "SWM 500R", "MASH Dirt Star 400" un "MASH 400 Adventure", portālu "Delfi" informēja konkursa "Latvijas Gada motocikls" organizators Arnis Blodons.

Vēl šajā ekspozīcijā ir izstādīti Latvijas sporta leģendu motocikli – moto sportistu un ceļotāju Jāņa Rozīša triku braucamais, Bruno Rožkalna ("Brunomoto") šosejas sporta motocikls, Leona Kozlovska motokrosa spēkrats, atraktīvā Mārtiņa Aleksandroviča (Alex) lidojošā krosa "spāre", Anda Pikāna ("Kurbads") pasaules apceļotāja spēkrats un MX2 pasaules vicečempiona Paula Jonasa krosa motocikla prototips.

Tāpat ir iekļauts arī mākslinieku redzējums uz motodzīvi. Šogad savas moto tēmas gleznas prezentējuši četri autori: Rahmets Redžepovs, Alla Dzevaltovska, Jeļena Lukina un Olga Jevsejeva. Katra glezna ir unikāla: Rahmeta Redžepova uguns sieviete uz motocikla aizdedzina ar savu enerģiju, Jelenas Lukinas romantiska līgava pārnes skatītāju uz jūras piekrasti. Allas Dzevaltovskas gleznas nosaukums "Moto-Sutra" runā pati par sevi. Gleznas neparastums ir tas, kā tajā izmantotas reālas moto detaļas.

Savukārt 30. aprīlī uz pirmo tradicionālo braucienu pulcēsies ap 5000 motobraucēju gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Tas tiek pozicionēts kā prestižs pasākums pilsētai, iedzīvotājiem un tās viesiem. Svētku laikā 11. novembra krastmalā bez ieejas maksas ir plānotas motosporta aktivitātes, parāde, motosezonas jaunumu prezentācijas, motošovu paraugdemonstrējumi un rokkoncerts ar populāru somu roka grupu "Lonely Kamel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!