Foto: Publicitātes foto

Katru februāri Somijas žurnāls "Tekniikan Maailma" (TM), pamatojoties uz mēnesi ilgiem izaicinošiem testiem visnelabvēlīgākajos laika apstākļos, izvēlas "Gada ziemas auto". Šogad uzvaru šajā prasīgajā salīdzināšanas testā izcīnīja "Opel Insignia", kas saņēma visaugstāko iespējamo vērtējumu – piecas sniegpārslas, uzstādot kopējo rezultātu 8,8 no 10.

Šogad tika atlasīti 14 kandidāti cenā no 20 līdz 60 tūkstošiem eiro – visi 2017. gada jaunie modeļi ar populārākajām dzinēja un transmisijas versijām, lai veiktu stingros testus. Mēneša laikā pretendenti tika pakļauti izmēģinājumiem laboratorijās, Ivalo testa trasē, kas pazīstama arī kā "Baltā elle", un uz normāliem ceļiem Lapzemē. Un rezultātā jaunākās paaudzes "Opel Insignia" izdevās pārspēt visus savus konkurentus. Otrajā un trešajā vietā ar četrām sniegpārslām vērtējumā palika attiecīgi BMW jaunā 5. sērija un "Škoda Karoq".

Saskaņā ar "Tekniikan Maailma" galīgo spriedumu "Insignia" "ir lieliski panākumi visos ziemas braukšanas eksāmenos". "Opel" flagmanis saņēma maksimālas atzīmes par apsildes sistēmu, vadāmību un bremzēšanu. Turklāt tā tika slavēta par ērtu un relaksējošu braucienu, pat izaicinošu garāku distanču laikā.

""Opel" tehnoloģijas TM ziemas testos kopumā ir bijušas veiksmīgas gandrīz 40 gadus. Tomēr kopš "Opel" pēdējās uzvaras ir pagājis krietns laiks: "Opel Vectra" bija 2003. gada Ziemas auto," saka Velimati Honkanens, "Tekniikan Maailma" galvenais redaktors. ""Opel Insignia" ir labi līdzsvarotas vissvarīgākās ziemā noderīgās īpašības. Vienmēr ir iespēja ko uzlabot, taču tās galvenokārt ir detaļas, kuras ir diezgan viegli apstrādājamas. Mērījumu un testu skaits, kurus mēs veltījām automašīnām, atklās jebkuras potenciāli vājās puses aukstos, tumšos un slidenos apstākļos. Šajā salīdzināšanas testā ir grūti panākt labu rezultātu, ja kādā zonā ir kādi būtiski trūkumi."

Pērn Somijā par "Gada ziemas auto" tika atzīts "Audi Q2" un "Volvo S90", bet gadu iepriekš – "Audi A4".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!