Foto: Publicitātes foto

Apvidus automobiļu marka "SsangYong" ir atgriezusies Latvijas tirgū, un to oficiāli pārstāv SIA "Auto Halle", kas nodrošinās ne tikai šo dienvidkorejiešu spēkratu tirdzniecību, bet arī servisu un rezerves daļu tirdzniecību. "SsangYong" ir piektā marka "Auto Halle" portfelī, papildinot "Hyundai", "Isuzu", "SEAT" un "Suzuki" piedāvājumu.

Jau šobrīd no "SsangYong" modeļu spektra "Auto Halle" var iegādāties kompakto "Korando" un vidējā lieluma "Rexton W" modeli. Tuvāko mēnešu laikā tiem pievienosies arī markas jaunākais modelis – mazais "Tivoli". Visiem šiem modeļiem tiek nodrošināta piecu gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma.

No sākta gala "SsangYong" kompānija koncentrējusi savu uzmanību uz apvidus automobiļu ražošanu. Ne tikai robustā pilnpiedziņas sistēma, bet arī šo spēkratu vilkto piekabju pieļaujamā masa apstiprina, ka "SsangYong" automobiļi ir radīti, lai tiktu galā ar vissarežģītākajiem uzdevumiem.

"SsangYong" ir vissenākais autoražotājs Dienvidkorejā, tā nosaukums tulkojams kā "divi pūķi". Uzņēmuma vēsture aizsākusies 1954. gada janvārī, kad sāka darboties firma ar nosaukumu "Ha Dong-hwan Motor Workshop", kas nodarbojās ar valsts teritorijā tolaik esošo ASV bruņoto spēku tehnikas apkopi un remontu. Kompānija sāka ražot transportlīdzekļus 1964. gadā – tā pēc licences izgatavoja apvidus auto "Jeep" ASV armijai. Ar "SsangYong" nosaukumu uzņēmums pazīstams no 1988. gada.

Jaunais "Korando" šobrīd ir savā trešajā modeļa paaudzē un ražošanā ir no 2011. gada. Kā jau visi "SsangYong" modeļi, arī "Korando" no citiem tirgus segmenta pārstāvjiem atšķiras ar lielisku komplektāciju. Jau standartā tas aprīkots ar kruīza kontroli, audio sistēmu ar USB ligzdu un "Bluetooth" saskarni, sešiem drošības spilveniem, aizmugurējiem stāvvietā novietošanas sensoriem un kalnā uzbraukšanas elektronisko asistentu. Par diviem tūkstošiem eiro dārgākajā "Quartz" komplektācijā klāt nāk arī automātiskā klimata kontrole, automātiski ieslēdzamie priekšējie lukturi, lietus sensors, stūresrata ādas apdare un apsildāmi aizmugurējie sēdekļi. Latvijā "SsangYong Korando" maksā no 16 990 eiro (ieskaitot PVN) un ir pieejams ar divu litru benzīna vai dīzeļa motoru.
Savukārt "Rexton W" modelis ražošanā ir no 2012. gada. Tas ir īpaši piemērots braukšanai apvidū, jo šim septiņvietīgajam automobilim ir gan transmisijas pazeminātie pārnesumi, gan piekabes vilktspēja līdz 2,6 tonnām. Turklāt šis spēkrats ir izgatavots uz rāmja, un tam ir 25 centimetru klīrenss. Latvijā "SsangYong Rexton W" ir pieejams ar 155 zirgspēku jaudīgo divlitru dīzeļmotoru, kam tiek piedāvāta gan ar manuālā, gan automātiskā pārnesumkārba, un tas maksā no 25 990 eiro.
Visjaunākais "SsangYong" modelis, kas drīzumā būs pieejams arī Latvijā, ir "Tivoli", kas pārstāv šobrīd tirgū tik populāro mazo krosoveru segmentu. Jau standarta aprīkojumā "SsangYong Tivoli" būs septiņi drošības spilveni, ieskaitot gaisa spilvenu autovadītāja ceļu aizsardzībai. Tāpat būs pieejama divjoslu klimata kontrole, autovadītāja sēdekļa ventilācija, multimediju sistēma ar lielu skārienjutīgo ekrānu, navigācija, atpakaļskata videokamera un "Bluetooth" savietojamība. Vēl mazajam apvidniekam būs plašas personalizācijas iesējas, piemēram, atšķirīgas krāsas jumts, kā arī divu toņu kombinācijas interjera apdare. "Tivoli" būs pieejams kā ar priekšējo, tā visu riteņu piedziņu un tiks komplekēts ar 1,6 litru motoriem.

Visiem "SsangYong" automobiļiem ir piecu gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma, tostarp sešu gadu pretkorozijas garantija virsbūvei. Garantija ir spēkā, ja automašīna iziet apkopes saskaņā ar tehniskās apkopes grafiku, izmantojot oriģinālās rezerves daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!