Foto: DELFI

Tirdzniecībā Latvijā nonācis jaunās paaudzes "Suzuki Vitara" modelis. Kompaktais apvidus automobilis pie markas oficiālā izplatītāja SIA "Autohalle" maksās no 13 990 eiro (ieskaitot PVN).

"Suzuki Vitara" ir viens no svarīgākajiem šīs japāņu markas modeļiem Eiropā. Jaunās paaudzes modelis tika prezentēts pērnā gada rudenī Parīzes autoizstādē.

Standarta versijā "Suzuki Vitara" ir ar priekšējo riteņu piedziņu, tomēr tam pieejama arī pastāvīgās pilnpiedziņas "Allgrip" modifikācija. Klientu izvēlei tiks piedāvāts 1,6 litru motori kā benzīna, tā arī dīzeļa degvielas versijā. Tomēr abos gadījumos tā jauda ir vienāda – 120 zirgspēku.

Benzīna dzinējs tiks sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet sešpakāpju automātisko klienti tam varēs pasūtināt, tikai sākot ar vasaru. Savukārt dīzeļmotors standartā tiks sajūgts ar sešpakāpju manuālo transmisiju. Vēlāk gaidāma arī "Suzuki Vitara" versija ar 1,4 litru benzīna turbomotoru.

Otrajā aprīkojuma līmenī "GL+", kas spēkratu sadārdzina par 1300 eiro, "Suzuki Vitara" iegūst adaptīvo kruīza kontroles sistēmu, septiņu collu skārienjutīgo ekrānu ar atpakaļskata videokameru un bremzēšanas palīgsistēmu ar radaru. Tāpat automobili iespējams aprīkot ar diožu priekšējiem lukturiem un navigācijas sistēmu.

"Suzuki Vitara" tiek montēts japāņu autoražotāja rūpnīcā Ungārijā. Jau šogad "Suzuki" šajā rūpnīcā plāno izgatavot 70 tūkstoš "Vitara" modeļa vienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!