Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nīderlandē bāzētā satelīta navigācijas sistēmu kompānija "TomTom" publicējusi ikgadējo reitingu pilsētām ar vislielākajiem satiksmes sastrēgumiem. Eiropas metropoļu vērtējumā vislielākie sastrēgumi ir Maskavā.

Krievijas galvaspilsētas satiksmes noslodzes indekss "TomTom" vērtējumā ir 65%, kas tiek noteikts starp laiku ceļā no punkta A uz punktu B normālos apstākļos un sastrēgumos.

Otrajā vietā sastrēgumu ziņā ir Turcijas lielākā pilsēta Stambula, kurā satiksmes sastrēgumi pamatā veidojas vakaros. "TomTom" šai pilsētai piešķīrusi 57% noslodzes indeksu.

Trešajā pozīcijā ir Varšava. Vidējais sastrēgumu noslodzes indekss šajā Polijas pilsētā, pēc "TomTom" vērtējuma, ir 44%, bet vakaros šis raksturlielums sasniedz pat 95%, kas nozīmē, ka autovadītājiem tā paša ceļa posma veikšanai vakarā nepieciešams divtik vairāk laikā nekā normālos satiksmes noslodzes apstākļos.

Tālāk šajā reitingā no Eiropas pilsētām ir Palermo (Sicīlija), Marseļa un Parīze (Francija), Roma (Itālija), Stokholma (Zviedrija), Brisele (Beļģija), Štutgarte un Hamburga (Vācija), kā arī Londona (Lielbritānija).

Reitingu ar vismazākajiem sastrēgumiem (26%) noslēdz Luksemburga un Prāga (Čehija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!