Foto: Publicitātes foto

"Toyota Prius" ieņēmis pirmo vietu jaunajā un līdz šim visstingrākajā Vācijas lielākā automobiļu kluba ADAC veiktajā "EcoTest", pārspējot 55 citus automobiļus, kas izmēģināti tādos pašos apstākļos. "Toyota Prius" bija pirmais automobilis, kas ieguva 90 punktus, saņemot maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu. Par testos uzrādīto 4,58 l/100km degvielas patēriņu tika piešķirti 40 punkti. Par hibrīda zemo izmešu līmeni tika piešķirts maksimālais punktu skaits – 50.

Šāgada aprīlī ADAC prezentēja stingrākus "EcoTest" kritērijus. Jaunums ir Pasaules harmonizētās vieglo automobiļu testu procedūras (WLTP) cikla iekļaušana, kas atbilst plānotajam nākotnes pasaules ciklam degvielas patēriņa mērīšanai. Papildus tam automobilis tiek pārbaudīts arī Jaunajā Eiropas braukšanas ciklā (NEDC) un ADAC šosejas ciklā.

Viena no būtiskākajām izmaiņām ir tas, ka WLTP cikla un ADAC šosejas cikla laikā ir ieslēgts gaisa kondicionētājs. Turklāt CO2 izmešu aprēķinos tiek iekļauti arī tā dēvētie "no urbuma līdz ritenim" rādītāji, ņemot vērā izmešus, kas rodas automobiļa izgatavošanas vai degvielas pārvadāšanas laikā.

"Toyota Prius", kas apvieno tradicionālu benzīna dzinēju un elektromotoru, tika prezentēts pirms 15 gadiem kā pasaulē pirmais sērijveidā ražotais pilnā hibrīda automobilis. Kopš tā laika "Toyota" globālais hibrīdu portfelis ir paplašināts līdz 18 pilna hibrīda "Toyota" un "Lexus" vieglajiem automobiļiem, šāgada aprīļa beigās sasniedzot četrus miljonu pārdotu eksemplāru atzīmi. Eiropā "Toyota" tirgo "Yaris Hybrid", "Auris Hybrid" un "Prius" saimi, ieskaitot jaunos "Prius+" un "Prius Plug-in Hybrid".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!