Foto: Publicitātes foto

Apdrošināšanas sabiedrība "Ergo" Latvijā saņēmusi OCTA atlīdzību pieteikumu par ceļu satiksmes negadījumu Zviedrijā, kas aprēķināta vismaz 280 000 latu apmērā. Tā "Ergo" vēsturē pēdējo 15 gados kļūs par lielāko atlīdzību par OCTA negadījumu.

Ceļu satiksmes negadījums (CSNg) noticis pērn septembrī, automašīnai saduroties ar meža zvēru - alni. Daudzās Eiropas valstīs, tostarp Latvijā, šādus negadījumus OCTA polise neatlīdzina, bet tā kā šoreiz tas notika Zviedrijā, saskaņā ar tur esošajiem noteikumiem, "Ergo" būs jāatlīdzina negadījuma rezultātā radušies zaudējumi.

Negadījuma rezultātā gājis bojā viens no pasažieriem, smagi cietis auto vadītājs un otra pasažiere. Šobrīd apdrošināšanas atlīdzības aprēķinā ņemti vērā iespējamie nesaņemtie ienākumi, cietušo ārstēšanās izdevumi un transportēšana no notikuma vietas ar helikopteru.

Cietusī "Ford" automašīna negadījumā ir pilnībā gājusi bojā. Automašīnas vecums bija 15 gadi, un iepriekš ar šo automašīnu tās īpašnieks nav izraisījis nevienu CSNg. Auto īpašnieks pērnā gada augustā OCTA polisi iegādājies uz trijiem mēnešiem par nepilniem sešiem latiem degvielas uzpildes stacijā, atklāj "Ergo".

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors:

Jāņem vērā, ka transportlīdzeklim, kuram ir Latvijas OCTA polise, nodarot zaudējumus citā Eiropas valstī, tie tiek atlīdzināti ievērojot normatīvos aktus, kas darbojas konkrētajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!