Vēl līdz 15. novembrim iespējams pieteikties "Balta" gada balvai "Drošākais uzņēmuma autoparks 2013", ko apdrošinātājs organizē sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Drošas Braukšanas Skolu (DBS).

Dalība konkursā ir bez maksas. Tajā var pieteikties jebkurš uzņēmums, kura īpašumā ir vismaz 10 spēkrati. Lai startētu konkursā, nepieciešams aizpildīt 11 jautājumu anketu "Balta" interneta mājaslapā balta.lv. Tajā jāsniedz īsa informācija par uzņēmumu, tā darbības veidu un izmantoto komerctransportu. Pēc 1. kārtas pietiekšanās 2. kārtai tiks izvirzīti 10 labākie uzņēmumi.

Lai noteiktu uzvarētāju, uzņēmumos klātienē paviesosies kompetenta žūrija, kuras sastāvā darbojas "Balta" galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS valdes loceklis Edmunds Ozolnieks, auto eksperts un žurnālists Normunds Avotiņš, kā arī sertificēta satiksmes psiholoģe Daina Voita.

Konkursa mērķis ir uzlabot kopējo satiksmes drošību Latvijā, sniedzot uzņēmumiem praktisku informāciju, kā uzlabot sava autoparka pārvaldību. Tas pievērš uzmanību darba un tehnikas drošībai, darbinieku izglītošanai, risku izvērtēšanai un citiem autoparka pārvaldības jautājumiem.

Konkurss noslēgsies 2014. gada janvārī. Tā galvenā balva ir drošas braukšanas apmācības ārvalstīs sadarbībā ar DBS. Tāpat visiem dalībniekiem būs iespēja janvārī apmeklēt balvu pasniegšanas ceremoniju un praktisku semināru ar atzītu vietējo un ārvalstu ekspertu dalību, kuri sniegs padomus, kā veiksmīgāk ikdienā pārvaldīt uzņēmuma autoparku.

Konkurss tiek organizēts jau otro gadu. Pērn gada balvā "Drošākais uzņēmuma autoparks 2012" piedalījās lielākie Latvijas uzņēmumi, piemēram, "Latvenergo", "Latvijas Valsts meži", "SEB līzings", "Volvo Truck Latvia", "CATA", "Ventspils reiss", "Grindex", Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, "British American Tobacco Latvia" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!