Foto: Publicitātes foto
Vēl pāris nedēļas jaunieši vecumā no 16 līdz 18 gadiem var pieteikties konkursam "Gada jaunais autovadītājs 2012", portālu "Delfi" informēja konkursa organizators aģentūra "Zebra".

Dalība konkursā ir bez maksas, un tas notiek divās kārtās. Vispirms interneta vietnē gadaautovaditajs.lv dalībniekiem jāatbild uz 15 jautājumiem, kuri aptver ne vien ceļu satiksmes noteikumus un braukšanas drošības aspektus, bet arī noteikumu grāmatiņā neaprakstītas situācijas uz ceļa.

Oktobra beigās konkursa Gada jaunais autovadītājs finālisti no visas Latvijas sacentīsies Rīgā, Biķernieku trasē, kur tos sagaida CSDD un aģentūra "Zebra" sarūpēti drošas braukšanas uzdevumi.

Konkursa dalībniekiem ir tikai trīs nosacījumi:
1) jābūt vecumā no 16 līdz 18 gadiem;
2) jābūt braukšanas mācību atļaujai (t.s. baltajām tiesībām);
3) jāzina ceļu satiksmes noteikumi un kaut cik jāprot vadīt auto.

Lielais fināls pulcēs 30 labākos, ātrākos un precīzākos konkursa pirmās kārtas atbilžu autorus, kuriem tā būs iespēja profesionālu instruktoru uzraudzībā praktiski piedzīvot dažādus ceļu satiksmes pavērsienus pie jauna auto stūres.

Iepriekšējo gadu finālistu cīņu par uzvaru papildināja neaizmirstams brauciens ar brāļiem Neikšāniem, kartingu sacīkste un formulu braucējas Karlīnes Štālas ieteikumi. Uzvarētāji tika pie jauniem velosipēdiem un bezmaksas izmēģinājuma eksāmena CSDD. Arī šogad organizatori sola tikpat atraktīvus ieguvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!