Britu kompānija "Ultima Sports Ltd." izsludinājusi pazīstamā TV raidījuma "Top Gear" ("Gāzi grīdā" – tulkotajā versijā Latvijas tālrādē) testa trases apļa rekordu. Tomēr interesantākais, ka ar šo rekordu "Top Gear" raidījumam nav nekādas saistības.

"Ultima Sports" pārstāvji norāda, ka viņi vairakkārt lūguši "Top Gear" producentus izaicināt pašreizējo trases rekorda turētāju – "Ferrari FXX". Tā kā populārā raidījuma veidotāji uz šādu aicinājumu nav atsaukušies, tad autoražotājs nolēmis to ņemt savās rokās.

Noīrējot Dunsfoldas lidlauku, ko izmēģinājumiem un apļu laikiem izmanto arī "Top Gear", autoražotājs tajā nogādāja savu "Ultima GTR 720" superauto, kas aprīkots ar 720 zirgspēku jaudīgu V8 dzinēju, kam par pamatu izmantots "Chevrolet Corvette" agregāts.

Rezultātā "Ultima GTR 720" analoģiskas konfigurācijas trasi veica vienā minūtē un 9,9 sekundēs. Tas ir par 0,8 sekundēm labāks rezultāts, ko līdz šim raidījumā "Top Gear" bija uzstādījis Mihaels Šūmahers ar trasei paredzēto "Ferrari FXX". Turklāt atšķirībā no "FXX", britu "Ultima GTR" ir legāli izmantojams arī pa koplietošanas ceļiem.

"Ultima Sports" neatklāj, cik braucienus veikuši līdz tika uzstādīts šis rekords. Tāpat jāatzīmē, ka pie "Ultima GTR" stūres nav "Top Gear" testa pilots Stigs. Turklāt "Ultima GTR" ir vairakkārt lētāks par "Ferrari FXX". Ja itāliešu superauto maksā gandrīz miljonu latu, tad britu "Ultima" – aptuveni 50 tūkstošus latu.

Piedāvājam noskatīties video ar "Ultima GTR 720" rekorda apli "Top Gear" izmantotajā trasē. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!