Pagājušās nedēļas nogalē Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) automašīnai pašvaldības autostāvvietā Dzirnavu ielā uzlikti riteņu bloķētāji, kas tautā tiek saukti par klamburiem, aģentūrai LETA apstiprinājusi Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Sestdien, 29.augustā, Rīgas mērs novietojis savu dienesta automašīnu kādā pašvaldības maksas stāvvietā Dzirnavu ielā, lai piedalītos Tautas saskaņas partijas (TSP) kongresā, kas notika viesnīcā "Reval Hotel Latvija".

Dienesta automašīna tika izmantota, jo Rīgas mērs pēc tam devās uz domi, lai strādātu ar dokumentiem, apgalvoja Kononova.

Pēc atgriešanās pie automašīnas konstatēts, ka tās riteņi bloķēti. "Riteņu bloķēšana notika, jo nebija labi redzama caurlaide, kas atļauj stāvēt bez maksas," skaidroja mēra preses sekretāre.

Pēc sazvanīšanās ar autostāvvietu apsaimniekotāja – pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" – pārstāvjiem un caurlaides uzrādīšanas riteņu bloķētāji noņemti.

"Pārbaudot konkrēto gadījumu, konstatēts, ka darbinieka pieļautās nolaidības dēļ bloķēšanas iekārta diemžēl uzlikta, kaut arī automašīnas lietotājam ir bijusi caurlaide," skaidroja "Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Riteņu bloķētāji uzlikti arī vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) automašīnai. "Dodoties uz TSP kongresu, vicemērs bija piemirsis, ka sestdienās ir jāmaksā par atrašanos stāvvietās. Būdams apzinīgs pilsonis, Šlesers sodu samaksāja," skaidroja vicemēra preses sekretārs Ģirts Dripe.

Savukārt Db.lv raksta, ka Ušakovs esot "izmetis soda lapiņu pa logu" un pirmdien izsaucis visus atbildīgos priekšniekus uz "sarkanā paklāja", un prasījis rakstīt kaut "ko līdzīgu paskaidrojumiem". Turklāt Rīgas mērs esot pārmetis nesamērīgi ilgo gaidīšanu uz "klambura noņemšanu", tomēr izrādās, ka tās esot bijušas vien astoņas minūtes. Kononova atzinusi, ka Ušakovs vairākkārt zvanījis un lūdzis, lai bloķējošo ierīci noņem iespējami ātrāk, tomēr jebkādu "saukšanu uz paklāja" mēra pārstāve Db.lv neapstiprina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!