Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai noteiktu agrāku ziemas riepu nomaiņas termiņu automašīnām.

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Kristiāns Sotaks. Viņš atzīmē, ka katru gadu līdz ar pirmo sniegu ielās veidojas sastrēgumi, kā arī avārijas. Tāpat autoservisos rodas rindas, savukārt cilvēki nervozē, jo pirmais sniegs uzkrīt negaidot, bet ar vasaras riepām liela daļa cenšas braukt līdz pēdējam.

Tādēļ Sotaks piedāvā grozīt pastāvošo kārtību, nosakot, ka ziemas riepām jābūt uzstādītām trīs līdz piecu dienu laikā pēc tam, kad Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs reģistrē, ka diennakts vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par plus pieciem grādiem.

Ja iniciatīvu izdotos pieņemt, Sotaka ieskatā notiktu savlaicīga ziemas riepu nomaiņa, tiktu samazināts iespējamo avāriju skaits, neveidotos tik lieli sastrēgumi nepiemērotu riepu dēļ, kā arī riepu nomaiņa notiktu pakāpeniski. "Cilvēki būtu labāk aizsargāti pret pārsteigumiem, ja vairākas dienas ir bijis vēss un pēkšņi piesalst vai uzkrīt sniegs," pārliecināts iniciatīvas autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!