Foto: Publicitātes foto

No šī gada 15. marta Vācijā līzingā iegādātu jaunu BMW automobili ar dīzeļdzinēju autoražotājs klientam ļaus atgriezt bez maksas, ja klienta deklarētās dzīvesvietas vai darbavietas 100 kilometru rādiusā kāda no pilsētām aizliegs iebraukt spēkratiem ar dīzeļmotoru.

Šādu solījumu BMW uzņēmies pēc tam, kad februāra beigās Vācijas augstākā administratīvo tiesu instance atzinusi, ka pilsētām ir tiesības aizliegt savā teritorijā automobiļus ar dīzeļdzinējiem. Rezultātā Vācijas iedzīvotājiem mazinās vēlme pirkt jaunu automobili ar dīzeļdzinēju, jo nezina, vai un kad viņu ikdienas maršrutos kāda no pilsētām šādas aizlieguma tiesības arī realizēs.

Atdot atpakaļ jauniegādāto dīzeļa BMW bez nekādām turpmākām saistībām varēs tie Vācijas klienti, kuri no šī gada 15. marta izmantojuši autoražotāja autorizētos līzinga pakalpojumus markas dīlercentrā.

BMW uzsver, ka tā šobrīd ražotie dīzeļauto ir "nākotnes droši", jo dīzeļmotoros BMW izmanto "visefektīvākās sistēmas". Tāpat BMW pieļauj, ka Vācijas pilsētu administrācijas dīzeļdzinēju aizliegumus ieviesīs "saprātīgi", ļaujot visjaunākās paaudzes dīzeļauto joprojām iebraukt pilsētā. Tomēr, ņemot vērā, ka patērētājos joprojām ir nedrošības sajūta par dīzeļdzinēju nākotni Vācijas satiksmē, BMW spēris šādu soli, lai šādas raizes kliedētu.

"Mēs vēlamies, lai klienti izvēlas to, kas vislabāk atbilst viņu vajadzībām, neliekot apmulst no šobrīd sabiedrībā virmojošām diskusijām," lēmumu izdevumam "Express" komentē BMW tirdzniecības un mārketinga vadītājs Peters van Binsbergens.

BMW ir ceturtā populārākā automobiļu marka Vācijā, kas pērn šajā valstī realizēja 262 tūkstošus spēkratu, no kuriem vairums aprīkoti tieši ar dīzeļdzinēju.

Šā gada pirmajos divos mēnešos Vācijā pieprasījums pēc jauniem dīzeļauto sarucis par 20 procentiem salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn, vēsta "Deutsche Welle".

Viena no pilsētām Vācijā, kas plāno aizliegt tajā iebraukt automobiļiem ar dīzeļdzinēju, ir Minhene. Šādu ieceri Minhene nolēmusi saistībā ar pārlieku augsto kaitīgo izmešu daudzumu pilsētas gaisā.

Šobrīd jau vairākās Eiropas pilsētās gaisa piesārņojuma dēļ tiek ierobežota ar dīzeļdzinēju aprīkoto automobiļu pielaide satiksmei pilsētas centrā. Pērn tamlīdzīgu aizliegumu ieviesa Oslo. Savukārt Parīzes centrā aizliegts iebraukt ar līdz 2000. gadam ražotu dīzeļauto. Vēl ierobežojumi ar dīzeļdzinēju aprīkotajiem auto ir Madridē un Atēnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!