Foto: Publicitātes foto

"Vācieši priekšroku dod Krievijas autobūvei," vēsta Kremļa propagandas medijs "ren.tv", apgalvojot, ka "Lada" spēkrati Vācijā aizvadītajā mēnesī pirkti labāk nekā "Volkswagen" (VW) markas. Šo argumentu gan medijs īsti nepamato, bet atsaucas uz informācijas aģentūras "Pokatim.ru" portālu.

Nonākot šīs ziņas pirmavotā Krievijā, arī tur ir skaļš virsraksts – "Vācijā "Lada" realizācija ir lielāka nekā VW un "Lexus"". Tomēr atšķirībā no "ren.tv", aģentūras ziņas autors savu apgalvojumu vismaz kaut kā ir pamatojis.

Izrādās, ka par pamatu ir ņemta Vācijas tirgus regulatora atskaite par maijā pārdotajiem jaunajiem automobiļiem. Šajā mēnesī Vācijā "Lada Granta" tika pārdota 47 vienībās. Lai arī šis skaitlis šķiet mazs tik lielai valstij, ziņas autors norāda, ka, piemēram, "Lexus CT" un "Subaru WRX" tajā pašā periodā Vācijā esot pārdots katrs tikai 10 vienībās. Tāpat "Lada Granta" realizācijai izdevies apsteigt "VW Jetta" un "Audi R8", kas Vācijā maijā pārdoti katrs 39 vienībās.

Savukārt daudz veiksmīgāks "Lada" modelis Vācijā ir "Niva", kas aizvadītajā mēnesī pārdots 90 vienībās, kamēr konkurējošajiem (sic!) apvidus automobiļiem "Lexus NX", "Hyundai ix35", "Lexus RX", "SsangYong Korando", "Jeep Wrangler", "Infiniti FX" / "QX70" un "Jeep Compass" esot "daudz sliktāks realizācijas noiets". Piebildīsim, ka pirktākais apvidnieka modelis Vācijā aizvadītajā mēnesī bija "Opel Mokka" ar 2854 vienībām.

Taisnības labad autors piebilst, ka Vācijā maijā tika pārdoti 300 tūkstoši jaunu automobiļu, kas ir divarpus reižu vairāk nekā Krievijā tajā pašā periodā.

Piebildīsim, ka VW koncerna realizācijas apjoms visā pasaulē maijā pieauga par diviem procentiem. Eiropā vien VW koncerna pārdošanas apjoms aizvadītajām mēnesī pieauga par 4,6 procentiem, sasniedzot 370 tūkstošus vienību. Interesanti, ka pēc VW koncerna produkcijas pieprasījums aug arī Krievijā – par 7,5%, maijā sasniedzot 13 tūkstoš pārdoto vienību.

Tikmēr Krievijā maijā jauno automobiļu tirgus saruka par 15 procentiem (līdz 108 tūkstošiem vienību). Nozares speciālisti pieļauj, ka Krievijas jauno auto tirgū pieaugums gaidāms ne ātrāk kā 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!