Kazaņas iedzīvotājs Sergejs Meņšikovs no autoinspekcijas saņēmis soda kvīti ar fotoradara fiksējumu par braukšanu 277 km/h ātrumā vietā, kur atļauts braukt ar 60 km/h. Turklāt šāds ātrums piedēvēts pavecam "VAZ-21099" automobilim, kas pēc ražotāja datiem nespēj attīstīt vairāk kā 160 km/h ātrumu, ziņo izdevums "Rossiskaja gazeta".

Saņēmis kvīti, Meņšikovs vērsies Kazaņas rajona tiesā ar prasību atcelt autoinspekcijas lēmumu. Pēc autovadītāja vārdiem, viņa automobilis ne tikai nespēj sasniegt tādu ātrumu, bet arī tajā laikā pilsētas ielās bijis sastrēgums: "Protokolā fiksēts, ka tas noticis aptuveni deviņos no rīta – laikā, kad ielās ir vislielākie sastrēgumi un satiksme ir ļoti apgrūtināta," laikrakstam skaidro Meņšikovs.

Savukārt autoinspekcijas pārstāvji kļūdas faktu ātruma fiksācijā nenoliedz. Dienā tiek apstrādāti līdz pat seši tūkstoši administratīvo pārkāpumu lietu, tādēļ nav brīnums, ka kāds darbinieks palaidis garām fotoradara mērījuma kļūdu. Autoinspekcijā norāda, ka nesen bijis līdzīgs kļūdīgs fiksējums, kad meitene ar "OKA" it kā traukusies 150 km/h ātrumā, kamēr šāds mazlitrāžas automobilis tik lielu ātrumu attīstīt nespēj.

Tiesā Meņšikovs plāno ne tikai apstrīdēt pārkāpumu, bet arī panākt morālā kaitējuma kompensācijas piedzīšanu.

Izdevums "Rossiskaja gazeta" atgādina, ka Kazaņā jau bijis līdzīgs gadījums autovadītāja un autoinspekcijas strīdā par fotoradara fiksējuma kļūdu. Toreiz Irina Semina fotoradara programmas kļūdas dēļ par vienu un to pašu pārkāpumu saņēma soda kvīti divas reizes. Pirmā kvīts pienāca maijā, ko Semina nomaksāja. Tomēr jūnijā sieviete saņēma kvīti ar to pašu fotogrāfiju, bet citiem pārkāpuma datiem. Lai pierādītu, ka viņa savu sodu jau samaksājusi, viņai nācās tērēt laiku zvaniem un sarakstei ar autoinspekciju. Iestāde par radušos kļūdu atvainojās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!