Foto: F64
Līdz šīs nedēļas beigām visi 6. līdz 8. klases skolēni aicināti pieteikties dalībai Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotajā konkursā topošajiem mopēdistiem ”Gribu būt mobils!”. Šobrīd reģistrējušās jau 400 komandas, bet konkursa uzdevumus jau aktīvi risina teju 300 komandas, savukārt pērn konkursā piedalījās 394 komandas, portālu ”Delfi” informēja konkursa organizatori.

Konkursa uzvarētāji pavasarī dosies izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku ”Tom Tits Experiment” Zviedrijā. Fināla otrās un trešās vietas ieguvēji saņems dāvanu karti, lai dotos ekskursijā. Veiksmīgākos konkursa neklātienes kārtas dalībniekus, kuri neiekļūs pusfinālā, gaida noderīgas balvas. Balvas savā īpašumā iegūs arī visu klātienes septiņu pusfinālu dalībnieki.

Konkursu ”Gribu būt mobils!” CSDD šogad rīko jau sesto gadu pēc kārtas. Konkursam iespējams reģistrēties interneta mājaslapā gribubutmobils.lv.

Konkursa mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un par personīgās drošības garantēšanas iespējām satiksmē.

Izvērtējot konkursa neklātienes kārtas rezultātus, uz pusfinālu tiks aicinātas komandas ar vislielāko punktu skaitu (pusfinālā ne vairāk kā divas komandas no vienas skolas).

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA ”Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!