Foto: Itar-Tass/Scanpix

Lai uzlabotu kopējo satiksmes drošību Latvijā un noskaidrotu labākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus, vēl tikai nedēļu – līdz 5. oktobrim – visiem uzņēmumiem, kuru autoparkā ir 10 vai vairāk transportlīdzekļu, ir iespējams pieteikties "Balta" gada balvai "Drošākais uzņēmuma autoparks".

Konkursu organizē Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība "Balta" kopā ar Satiksmes ministriju un "Drošas Braukšanas Skolu". Kā partneri konkursu atbalsta arī Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, autopārvadātāju asociācija "Latvijas auto" un ziņu portāls Delfi.lv.

Konkurss uzņēmumiem dod iespēju izvērtēt savu uzņēmumu un gūt praktiskus padomus, kā uzlabot sava autoparka pārvaldību, lai tas būtu drošs, profesionāls un arī finansiāli efektīvs.

Kā atzīst konkursa žūrija, drošs un profesionāls uzņēmuma autoparks būtiski ietekmē ceļu satiksmes drošību. Profesionāli apmācīti uzņēmuma autoparka darbinieki, kā arī kvalitatīvi transportlīdzekļi ne tikai uzlabo satiksmes drošību, bet ir arī ekonomiski izdevīgāki pašiem uzņēmumiem, mazāk līdzekļu atvēlot auto remontiem vai negadījumu seku novēršanai.

Konkurss norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā, kuras pieteikumi tiks pieņemti līdz 5. oktobrim, tiks izvērtēta uzņēmuma sniegtā informācija, kā arī CSDD statistika par uzņēmuma transportlīdzekļiem un to stāvokli. Pieteikties konkursam iespējams saitē http://www.balta.lv/lv/pieteikums.

Otrajai kārtai katrā kategorijā tiks izvirzīti pieci labākie uzņēmumi, kurus klātienē ar padziļinātas intervijas un anketas palīdzību izvērtēs speciāla žūrija. Tajā ietilpst "Balta" galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS valdes loceklis Edmunds Ozolnieks, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, auto eksperts un žurnālists Normunds Avotiņš, kā arī satiksmes psiholoģijas sertifikāta īpašniece Daina Voita. Pretendenti tiks vērtēti vairākās kategorijās, atsevišķi iedalot pasažieru pārvadātājus, kravu un speciālā pielietojuma autoparkus, kā arī zemāka riska autoparkus.

Konkurss noslēgsies 2015. gada janvārī, apbalvojot labākos uzņēmumu autoparkus ar vērtīgām balvām no "Balta", DBS un citiem konkursa sadarbības partneriem. Tāpat visi konkursanti varēs bez maksas apmeklēt praktisku semināru par profesionālu autoparka pārvaldību. Papildu informācija par konkursu pieejama organizatoru interneta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!