Baltkrievijas Nacionālā Zinātņu akadēmija prezentējusi šajā valstī pirmo pilnībā patstāvīgi izstrādāto elektromobili. Spēkratu izmēģināja arī Baltkrievijas premjerministra pienākumu izpildītājs Vladimirs Semaško, kurš žurnālistiem atzina, ka ar šo elektromobili braukt ir tāpat kā ar "Audi A8", vēsta vietējie mediji.

"Automobilis ir dinamisks, paātrinās labi. Sen jau braucu ar automobili, kas aprīkots ar automātisko pārnesumkārbu. Starpību nejutu – vai brauc ar "Audi A8", vai šo automobili," baltkrievu elektromobiļa prezentācijas pasākumā iespaidos dalījies Semaško.

Baltkrievi elektromobili izstrādājuši uz "Geely SC7" sērijveida modeļa bāzes – tas ir ķīniešu automobilis, kas tiek montēts arī Baltkrievijā. Elektromobiļa prototips aprīkots ar 80 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un izmēģinājumu laikā to izdevies paātrināt līdz 110 km/h.

Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes tas spējīgs nobraukt aptuveni 150 kilometru distanci. Salīdzinot ar mūsdienās ražotajiem elektromobiļiem, tas ir maz, tomēr izstrādātāji līdz šī elektromobiļa ieviešanai sērijveida ražošanā sola nobraucamo distanci ar vienu uzlādi būtiski palielināt.

No tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas elektromobiļa akumulatoru komplekts ir uzlādējams sešās stundās. Ņemot vērā maksu par elektrību Baltkrievijā, izmaksas uz 100 kilometriem patēriņā būs divi līdz trīs rubļi (0,88 līdz 1,32 eiro).

Baltkrievijas valstsvīri uzskata, ka tuvāko trīs vai četru gadu laikā arī šajā valstī elektromobiļi nebūs vairs tikai rotaļlieta, bet gan reāls jaunievedums ikdienas satiksmē. Pašlaik baltkrievu elektromobiļa sērijveida ražošanu plānots organizēt "Belgee" rūpnīcā, kur jau šobrīd Baltkrievijā tiek montēti "Geely" automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!