Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" plašākai sabiedrībai nodemonstrējusi bezpilota automobili, kas izgatavots uz "RS7" modeļa bāzes. Šo spēkratu, ko pats autoražotājs nodēvējis par pasaulē visātrāko, darbībā demonstrēja pirms Vācijas salonauto čempionāta (DTM) noslēdzošā posma Hokenheimas trasē. Tagad autoražotājs publicējis arī video no šī pasākuma.

"Audi RS7 Concept" bezpilota sistēma pastāvīgi kontrolē elektromehānisko stūres mehānismu, akseleratora un bremžu pedāli, kā arī astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Autopilota sistēma informāciju par spēkrata atrašanās vietu trasē saņem no vairākām GPS ierīcēm, kuras spēj noteikt koordinātes ar precizitāti līdz centimetram. Savukārt šķēršļiem vidē autopilota sistēma seko ar 3D kameru palīdzību reālajā laikā.

Demonstrācijas brauciena laikā bezpilota "Audi RS7" taisnēs paātrinājās līdz 240 km/h. Labākais apļa laiks izmēģinājumos bija divas minūtes un 10 sekundes.

Autopilota sistēmas "Audi RS7 Concept", tāpat kā standarta modelis, aprīkots ar 560 zirgspēku jaudīgu V8 biturbo motoru. No vietas līdz 100 km/h šāds spēkrats spējīgs paātrināties 3,9 sekundēs.

Atgādinām, ka šis nav pirmais "Audi" sasniegums bezpilota auto sistēmu jomā. 2010. gadā "Audi" ar tamlīdzīgi pārbūvētu "TTS" Paikspīkas kalnābraukšanas trasi veica 27 minūtēs.



Pasākuma videoieraksts pilnajā versijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!