Kompānija "Jaguar Land Rover" izstrādājus elektronisko sistēmu "360 Virtual Urban Windscreen", kas ļauj uzlabot pārskatāmību automobilī. Sistēma ļauj projicēt uz virsbūves statņiem attēlu ar situāciju uz ceļa, ko tie citkārt šī konstrukcija nosedz.

"360 Virtual Urban Windscreen" sistēma sastāv no ekrāniem, kas integrēti katrā no virsbūves priekšējiem statņiem, kā arī videokamerām, kuras reālā laikā uz šiem ekrāniem novada attēlu, kas citkārt aiz šiem virsbūves elementiem nebūtu redzams. "Caurspīdīgie statņi" aktivizējas automātiski, piemēram, mainot braukšanas joslu vai pie krustojuma.

Kopā ar šiem ekrāniem un videokamerām darbojas arī projekcijas ekrāns, kurš "iezīmē" citus satiksmes dalībniekus uz priekšējā vējstikla. Tāpat "Jaguar Land Rover" strādā pie sistēmas "Follow-MeGhost Car Navigation", kas uz vējstikla projicē virtuālu automobili, kurš brauc pa navigācijā iestatīto maršrutu. Tādējādi autovadītājam nav jāklausās navigācijas norādes, bet tikai jāseko priekšā braucošajam virtuālajam auto.

Atgādinām, ka pavasarī "Jaguar Land Rover" prezentēja "caurspīdīgā" motora pārsega konceptu. Ar radiatora dekoratīvajā režģī iebūvēto videokameru iegūtais attēls tika projicēts uz motora pārsega, tādējādi autovadītājam radot iespaidu, ka viņš ceļa segumu cauri savam automobilim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!