Brits Alisters Mofats uzstādījis jaunu Ginesa pasaules rekordu. Kaskadieris spējis "uzmest saulīti" (apgriezt automobili pa 360 grādiem ar spolējošiem aizmugurējiem riteņiem) starp divām automobiļu rindām, kuru attālums trikam izmantotā automobiļa garumu pārsniedz tikai par 2,25 metriem.

Rekorda uzstādīšanai Mofats pilotēja aizmugurējo riteņu piedziņas automobili "Subaru BRZ". Tas ir standarta automobilis, kuram brauciena laikā tika atslēgtas tikai elektroniskās stabilizācijas sistēmas. Kā vēsta "Daily Mail", lai sagatavotos Ginesa rekorda uzstādīšanai, Mofats trenējies vairākas nedēļas.

Mofata uzstādītais rekords par 25 centimetriem pārspēj iepriekšējo Ginesa rekordu šajā disciplīnā. Interesanti, ka tādējādi viņam izdevies pārspēt pašam sevi, jo arī iepriekšējo rekordu uzstādīja Mofats.

Turklāt tas nav pirmais Mofata Ginesa rekords. Pirms gada viņš uzstādīja Ginesa rekordu automobiļa novietošanā stāvēšanai paralēli starp diviem citiem spēkratiem. Šo rekordu viņš uzstādīja ar "Fiat 500", novietojot to stāvēšanai starp diviem citiem auto vietā, kas tikai par 7,5 centimetriem pārsniedz itāliešu hečbeka kopgarumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!