Pirms nedēļas sociālos tīklus pāršalca video ar kādu aptuveni 15 gadus vecu BMW 3. sērijas (E46 – rūpnīcas indekss), kam pamatīgi izrūsējuši sliekšņi un grīda, kurā pat sabāzta malka un jumta pape. Tagad Jelgavas autoservisa mehāniķis, kuram uzticēts šos defektus novērst, publicējis jaunu video, kurā demonstrē šī automobiļa dramatiskās rūsas cēloņus.

Jauno video automehāniķis sāk ar transportlīdzekļa tehniskās apskates uzlīmi, kas ielīmēta priekšējā vējstiklā. Lai arī valsts reģistrācijas numurzīme video filmēšanas nolūkos šajā uzlīmē ir aizklāta, pēc uzlīmes dzeltenās fona krāsas noprotams, ka tā derīga līdz 2016. gadam. Tātad tehniskajā apskatē ar tik dramatiski izrūsējušiem sliekšņiem un grīdu spēkrats veiksmīgi izlaists cauri.

Ņemot vērā, ka tagad spēkratam ir izņemts viss salons, tostarp grīdas segums, var daudz skaidrāk redzēt, kādēļ tas tik pamatīgi izrūsējis. Pie vainas tomēr nebūs ziemā kaisītais sāls vai nepareiza glabāšana nevēdināmā garāžā, bet gan nekvalitatīvi veikts remonts pēc BMW avārijas.

Video redzams, ka šis BMW ir bijis pamatīgi dauzīts, pārmetināti ir ne tikai sliekšņi, bet praktiski visa grīda. Pirmkārt, metinājuma šuves nav kvalitatīvas (darbs veikts pavirši), un, otrkārt, pēc metināšanas šīs vietas nav apstrādātas ar pretkorozijas materiāliem. Tas viss novedis pie straujas un pamatīgas rūsas.

Jelgavas automehāniķis aicina cilvēkus pirms automobiļa iegādes to aizvest uz kādu autoservisu pacelt augšā uz pacēlāja, lai redzētu arī to, kā spēkrats izskatās no apakšas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!