Kompānijas "Audi" kvalitātes kontroles speciālisti iemūžinājuši video interesantu eksperimentu, kurā tika noskaidrots, kā grauzēji, plēsēji un citi mazie dzīvnieki nokļūst automobiļa motortelpā. Šādu eksperimentu autoražotājam ieteicis kāds "Audi" klients, kura spēkratam dzīvnieciņi pārgrauzuši vadus.

Eksperiments kopumā ilga 60 stundu kādā privātā zooparkā uz dienvidiem no Minhenes. Kvalitātes kontroles speciālisti šim mērķim izvēlējās "Audi A3" kabrioletu un caunu vārdā Kira. Video tika iemūžināts ar vairākām mazajām "GoPro" kamerām.

Kā noskaidroja pētnieki, cauna automobiļa motortelpā nokļuva pa riteņu arku un plastmasas aizsargu lejasdaļā. Kiras iecienītākā apmešanās vieta izrādījās akumulatora vāks. Mazais plēsējs sabojāja tā virsmu, atstājot uz tā barību un ekskrementus.

Pēc eksperimenta "Audi" speciālisti nolēma veikt izmaiņas automobiļa konstrukcijā. Tomēr tajā pašā laikā viņi atzina, ka pilnībā novērst dzīvnieku iekļūšanu motortelpā nav iespējams, bet uzlabot vadu aizsardzību pret sagraušanu gan var.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!