Neviens vien autovadītājs kādreiz ir aizdomājies, kas notiktu, ja braucošam automobilim pēkšņi pārnesumkārbu pārslēgtu atpakaļgaitā. Skaidrs, ka tam tā nav domāta un visticamāk šāda rīcību radītu mehāniskus bojājumus. To vēlējās noskaidrot kāds amerikānis ar vecu "Ford Ranger" pikapu, šo procesu nofilmējot un video publicējot internetā.

Eksperimentā izmantots 90. gadu "Ford Ranger" ar manuālo pārnesumkārbu. Tolaik tas tika komplektēts ar "Mazda" ražoto transmisiju, kas tika uzstādīta dažādos tā laika "Ford" apvidus automobiļos un pikapos.

Kā redzams video, autovadītājam pie 64 km/h ātruma pārslēdzoties atpakaļgaitā, transmisija nevis salūst, bet gan gaitā sāk griezt riteņus atpakaļgaitā, saceļot pamatīgu degošas gumijas mākoni. Iespējams, ar pikapu šādu triku iespējams paveikt, jo tam transmisija ir radīta izturīgāka nekā vieglajiem pasažieru automobiļiem. Pilnīgi noteikti nemēģiniet ko tādu atkārtot mājās!

Tikmēr kāds cits blogeris pamēģinājis, kas notiek, ja braukšanas laikā mēģina automātisko pārnesumkārbu pārslēgt atpakaļgaitā. Kā izrādījies, tad konkrētajam spēkratam transmisijas elektroniskā vadība tādā gadījumā ieslēdz uz neitrālo pārnesumu un multimediju sistēmā rāda atpakaļskata kameras attēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!