Krievijas koncerns "Kalašņikov" prezentējis elektrisku motociklu uz "Iž" bāzes – šāds transportlīdzeklis izstrādāts speciāli policijas patruļām. Plašākai sabiedrībai šis elektriskais motocikls tiks prezentēts starptautiskajā forumā "Armija 2017", kas no 22. līdz 27. augustam notiks Maskavas apgabala Kubinkā.

Jau pirmie ieroču ražotāja "Kalašņikova" izstrādātie elektriskie motocikli Maskavas policijas rīcībā tiks nodoti jau šomēnes. Krievijas galvaspilsētas varasiestādes plāno kādu laiku izmēģināt šos futūristiskos motociklus.

"Kalašņikov" pagaidām nav atklājis detalizētāku informāciju par šī motocikla tehniskajiem risinājumiem. Zināms vien tas, ka elektromotors attīsta 15 kilovatu jaudu (20 ZS) un bez atkārtotas akumulatoru uzlādes tas spējīgs nobraukt līdz 150 kilometru distanci.

Pavisam "Kalašņikov" plāno izstrādāt trīs dažādu modifikāciju motociklus.

Turklāt arī Irbitskas Motociklu rūpnīca strādā pie leģendārā "Ural" motocikla versijas armijas vajadzībām. Šādi motocikli būs aprīkoti ar blakusvāģi un spēs vilkt piekabi ar pretraķešu kompleksu "Konkurs-M". Šāds "Ural" motocikls maksāšot ap 500 tūkstošiem rubļu (7162 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!