Dienvidkorejiešu autoražotāja "Kia" nodaļa Ziemeļamerikā salīdzinājusi markas jaunāko modeli "Stinger" ar vācu konkurentiem – BMW 6. sērijas "Gran Coupe" un "Porsche Panamera". Pierādījumus jaunā "Stinger" pārākumam pār minētajiem "premium" spēkratiem "Kia" publicējusi savā oficiālajā "YouTube" profilā.

"Kia Stinger" ar BMW un "Porsche" tika salīdzināts četrās disciplīnās – paātrinājumā no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h), līkuma saķerē, slalomā un trases apļa laikā. Šo automobiļu salīdzinājums tika uzticēts neatkarīgajai organizācijai "AMCI Testing".

Salīdzinājumam tika izmantota "Kia Stinger" modifikācija ar 370 zirgspēku jaudīgo 3,3 litru sešcilindru turbomotoru un papildu aprīkojumā pieejamo pašbloķējošo diferenciāli. Pretī tika likta "BMW 640i Gran Coupe" versija un "Porsche Panamera 3.0 V6" modifikācija.

Saskaņā ar testa rezultātiem "Kia Stinger" bija visātrākā paātrinājumā no vietas līdz 96 km/h, tāpat uzrādīja vislabāko saķeri pagriezienā, bet slalomā piekāpās tikai "Porsche" priekšā. Interesanti, ka arī sacīkšu trases apli visātrāk nobrauca "Kia" – "Porsche" atpalika par 16 sekundes simtdaļām, bet BMW pa divām sekundēm.

Ja ASV tirgū minēto vācu automobiļu modifikācijas maksā 90 tūkstoš ASV dolāru, tad "Kia Stinger" vairāk nekā uz pusi lētāk – 41 tūkstoti dolāru.

"Kia Stinger" ir pieejams arī Eiropas, tostarp arī Latvijas tirgū. Versijā ar 200 ZS dīzeļdzinēju tas maksā no 45 990 eiro, bet ar 370 ZS benzīna motoru – 49 990 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!