Britu automobiļu raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") bijušais vadītājs Džeremijs Klārksons, kurš ar saviem kolēģiem Ričardu Hamondu un Džeimsu Meju izveidojis jaunu raidījumu "The Grand Tour", beidzot atklājis, kādu automobili viņš novēlētu savam ļaunākajam ienaidniekam.

Šo jautājumu viņam uzdeva sociālā tīmekļa "Drivetribe", ko izveidojuši bijušie "TopGear" vadītāji, auditorijas jautājumu un atbilžu sesijā. Klārksons atbildi uz šo jautājumu sāka ar diviem negatīviem piemēriem – jauno "Renault Scenic", ar kuru atbraucis uz šo video ierakstu, un apvidus auto hibrīdu "Mitsubishi Outlander PHEV".

Tomēr, sakoncentrējis savas domas, Klārksons atklāja, ka savam visļaunākajam ienaidniekam novēlētu "Toyota Prius" hibrīdu. "Tas ir cinisks mārketinga gājiens, kas pozicionēts lētticīgajiem. Niķelis tiek iegūts Kanādā, tad transportēts uz Norvēģiju, lai to pārvērstu akumulatoros, pēc kā tie tiek nogādāti Japānā, ielikti automobilī un pēc tam eksportēti atpakaļ uz ASV vai Kanādu, kur tos iegādājas idioti," hibrīdu būtību skaidro Klārksons.

"Lūk, tā ir muļķība! Un jebkurš, kurš tādu iegādājas, to mīl vai kādā veidā slavē, ir pilnīgs imbecils," rezumē Klārksons.

"Tie ir ļoti skaļi apgalvojumi," situāciju tajā pašā laikā mēģināja slāpēt viņa kolēģis Hamonds. "Jā, Mejam tie priusi arī patīk," atcirta Klārksons. "Man tie šķiet interesanti, gluži kā jebkurš automobilis," precizēja Mejs. "Es patiešām ienīstu priusus," diskusijai punktu pielika Klārksons.

Atgādinām, ka "Toyota Prius" ir hibrīda automobiļu pionieris, kas debitēja 1997. gadā. "Toyota Prius" modelis šobrīd realizēts jau vairāk nekā 1,8 miljonos eksemplāru visā pasaulē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!