Neskatoties uz valsts pārtraukto finansējumu, joprojām Krievijā turpina darboties sociālā aktīvistu grupa "StopHam" ("СтопХам"), kura nekaunīgiem autovadītājiem aizrāda par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un tā nepārtraukšanas gadījumā uz priekšējā vējstikla piestiprina "Man uz citiem uzspļaut" uzlīmi. Šoreiz "StopHam" aktīvistiem ceļā patrāpījās agresīvs "Bentley" limuzīna šoferis, kurš uzsāka kautiņu.

Greznā "Bentley Mulsanne" vadītājs bija novietojis automobili stāvēšanai uz vienas no braucamajām joslām tā, ka tas traucēja citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tostarp trolejbusam, kas nepārtraukti signalizēja. No sākuma "Bentley" vadītājs lūdza piecas minūtes, lai pagaidītu saimnieku, ko "StopHam" aktīvisti viņam arī ļāva. Tomēr norunātajā laikā "Bentley" neaizbrauca, tāpēc aktīvisti uz tā vējstikla piestiprināja kauninošo uzlīmi.

Tajā brīdī "Bentley" vadītājs sita pa seju "StopHam" aktīvistam, bet pārējie biedri viņu metās aizstāvēt. Tajā brīdī izcēlās masveida kautiņš, kurā acīmredzamu pārsvaru neviens no dalībniekiem neguva. Tāpat konfliktā iesaistījās kāds dzērājs, kas aizstāvēja bagātniekus ar "Bentley".

Notikuma vietā ieradās policija, kura aizturēja dzērāju, bet tikmēr varenie ar "Bentley" un pavadošo apsardzes "Toyota" steigšus pameta notikuma vietu.

Atgādinām, ka kādreiz pat Krievijas prezidents Vladimirs Putins personīgi izteica atzinību "StopHam" kustībai. Tomēr valsts finansējums tai šopavasar tika pārtraukts pēc tam, kad aktīvisti publiski aizstāvēja arestēto blogeri Ēriku Davidoviču Kituašvili, kurš autoinspekciju vaino korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!