Ņemot vērā, ka aptuveni pusei no "Land Rover" klientiem pieder suns vai viņi regulāri ceļo kopā ar suni, "Land Rover" pārbauda savas spējas, nogādājot pajūga suņu komandu uz pazemes sniega tuneli Somijā, lai veiktu unikālu treniņa izaicinājumu.

Šī gada siltā vasara daudzviet Ziemeļeiropā ir izkausējusi visu sniegu. "Land Rover" aizveda haskiju komandu, kurai bija vajadzīgs treniņš, lai gatavotos ziemas čempionātam, uz Somijas Vesileppis slēpošanas tuneli, kur tie varēja pienācīgi izskrieties sniega trasē.

"Land Rover Discovery Sport" apvidnieks sagādāja spēcīgu konkurenci Somijas vidējās distances čempionei Laurai Kērieinenai un viņas sešu pajūga suņu komandai. Abi sacentās sīkstā un unikālā kilometru garā sprintā Somijas Vesileppis pazemes slēpošanas tunelī.

Viļņainais zemūdens tunelis ir izgriezts pamatiežos 35 m zem zemes līmeņa, un tajā tiek uzturēta nemainīga -2°C temperatūra, lai vasaras sezonā saglabātu 20 cm biezu sniega kārtu, tādējādi padarot to par ideālu "Discovery Sport" visaptverošo spēju pārbaužu norises vietu.

Startā dodoties pretējos virzienos, suņiem bija skaidrs uzdevums. Pēc pirmās nogāzes tiem izdevās attīstīt un saglabāt ātrumu – parasti ap 35 km/h. Savukārt "Discovery Sport" ceļā vienā no apļiem atradās ledus bluķi, kas bija īsti piemēroti riteņu pielāgošanas un vilces kontroles sistēmu pārbaudei.

Pēc diviem apļiem tunelī pajūga komanda un "Discovery Sport" atradās sānu pie sāna, taču "Land Rover", kam ceļā nācās tikt galā ar unikāliem ledus šķēršļiem, tomēr par mata tiesu izdevās uzvarēt šajā neparastajā izaicinājumā.

Vadītājs Karls Ričardss, "Jaguar Land Rover" stabilitātes vadības sistēmu galvenais inženieris: "Sniegs ir viena no prasīgākajām virsmām, ar ko vadītājiem visā pasaulē jāsastopas ziemas laikā, un "Discovery Sport" pierādīja, ka šajos apstākļos jūtas tikpat komfortabli kā suņi. "Land Rover" uzlabotā "Terrain Response" tehnoloģija un atjautīgā pilnpiedziņas sistēma nodrošina mūsu "premium" līmeņa kompaktajam SUV pašam savu klasi, pārvietojoties apvidū, – neatkarīgi no tā, vai pasažieri ir divkājaini vai četrkājaini."

Pirms sacīkstēm ar "Discovery Sport" īpašo piederumu palīdzību pajūga barvedis – haskijs Jami – tika droši nogādāts sniega tunelī pie savas komandas, kas nevarēja vien sagaidīt došanos sniegā. "Land Rover" pilna augstuma bagāžas nodalījuma atdalošais tīkls neļauj mīļdzīvniekiem iekļūt pasažieru nodalījumā, un tas viegli uzstādāms automobiļa stiprinājuma vietās, savukārt izturīgs gumijas paklājiņš pasargā bagāžas nodalījuma grīdu un pat satur izlietu šķidrumu.

Ērtību funkcijas, tostarp "Land Rover" ar žestu darbināmās bagāžas nodalījuma durvis, atvieglo Jami iekļūšanu un izkļūšanu no "premium" kompaktā SUV, savukārt "Surround" kameru tehnoloģija, kurai iespējams piekļūt no 10 collu centrālā skārienekrāna, ļāva vadītājam Ričardsam saprast, kur atrodas suņi, manevrējot tunelī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!