Sociālos tīklus pāršalcis interesants video, kas "YouTube" tika augšupielādēts 5. martā, bet tikai tagad guvis plašāku popularitāti. Tajā Latviešu biedrības jeb "LaBie.lv" valdes locekle un rakstvede Ditta Rietuma tika apturēta par braukšanu ar automobili, kam nav derīgas tehniskās apskates. Sieviete ieslēdzās automobilī, atteicās policistiem dot dokumentus, mēģināja bēgt un visai krāšņi izrunājās, līdz nonāca policijas iecirknī.

Tāpat interesanti, ka šo video sieviete pati arī publicējusi internetā ar uzsaukumu "Pamatiedzīvotāja uzvar, nedodot policijai atņemt tiesības". Video sižetā viņa sevi sauc par "pamatiedzīvotāju ķēniņieni" un policistiem pārmet kalpību "žīdu ķēniņiem".

No vienas puses, varētu padomāt, ka nabaga sievietei gadījies nepamanīt sava "Audi A4 Avant" tehniskās apskates beigu termiņu un stresa situācijā sarunājusi blēņas. Tomēr portāla "Delfi" rīcībā nonāca šīs sievietes "dosjē" ar visai bagātīgu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu bagāžu.

Tehniskā apskate šim video redzamajam "Audi A4 Avant" beidzās jau pagājušā gada 9. aprīlī, tieši saimnieces 49. dzimšanas dienā. Tomēr pēdējo trīs gadu laikā Rietumai ir gana daudz un gana nopietnu pārkāpumu – 2013. gada 6. aprīlī viņa tika pieķerta, pārbraucam krustojumu pie luksofora aizliedzošā signāla (30 eiro sods). Jau nākamā gada 27. augustā viņa tika apturēta par braukšanu bez OCTA polises (85 eiro sods).

Tāpat "pamatiedzīvotāju ķēniņienei" patīk arī ātra braukšana – 2015. gada 24. augustā viņa tika sodīta ar 120 eiro par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu apdzīvotā vietā, pārsniedzot atļauto ātrumu par 41 līdz 50 km/h.

Tā paša gada 11. decembrī viņai par braukšanu bez derīgas tehniskās apskates tika aizturētas Zviedrijā izdotās autovadītājas tiesības un piemērots 100 eiro naudas sods.

Bet jaunākais no sodiem, kas varētu būt arī video redzamais incidents, viņai tika piemērots šīgada 20. februārī – jau atkal par braukšanu bez derīgas tehniskās apskates (120 eiro sods).

Interesanti, ka pēdējo reizi sodus Rietuma nomaksāja 2013. gadā, visi pēc tam piespriestie joprojām nav nomaksāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!