Internetā plašu popularitāti guvis videonoverošanas kameru ieraksts, kurā redzams, kā praktiski 20 sekundēs garnadži nakts aizsegā Eseksā, Lielbritānijā, no kādas privātmājas pagalma aizdzen svaigu "Mercedes-Benz" C-klases automobili.

Bezkontakta atsēgas ("keyless-go") sistēmas automobiļu zādzības ir problēma visā Eiropā. Ar šādu komforta funkciju aprīkotie spēkrati ir ļoti viegli nozogami, jo pietiek vien ar speciālu ierīci pastiprināt mājā esošās atslēgas signālu un zaglim izdosies gan atvērt auto durvis, gan iedarbināt dzinēju. Bez atslēgas garnadzis ar svešo auto var braukt tik ilgi, kamēr vien nenoslāpē motoru.

Lai pasargātu automobili no tik vienkāršas un ātras zādzības, visupirms "keyless-go" funkcijas atslēga ir jāglabā vai nu metāla kastē (tā slāpē signālu) vai arī automobiļa lietotāja rokasgrāmatā jāizlasa, vai un kā tam atslēgt bezatslēgas piekļuvi. Piemēram, šādam mersedesam aizslēgšanas poga būtu jānospiež divreiz, lai nākamreiz to varētu atslēgt tikai ar pogas nospiešanu uz pults, nevis bezkontakta veidā, vienkārši pieejot pie auto. Tāpat spēkratu būtu noderīgi aprīkot, piemēram, ar imobilaizeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!