Foto: Kadrs no video

Lielbritānijas pilsētā Birmingemā uzsākta interesanta kampaņa – civilā tērpti velosipēdisti brauc pa ielu un pa rāciju informē tālāk esošos kolēģus par autovadītājiem, kuri velosipēdistam nedod pietiekami daudz vietas uz ceļa.

Saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem Lielbritānijā autovadītājam velosipēdists jāapsteidz, dodot vismaz pusotru metru vietas riteņbraucējam. Līdz šim briti šo noteikumu īpaši nav ievērojuši, jo policisti ar velosipēdiem nebrauc un tādēļ autovadītājam par iespējamo sodu nav jābaidās.

Britu tālrādes kanāls "ITV" publicējis sižetu no attiecīgās kampaņas Birmingemā. Civilā tērptā policista - velosipēdista autovadītāji tika apturēti tuvējā autostāvvietā, kur ar viņiem tika veikts izglītojošais darbs.

Sods par nepietiekamas vietas došanu velosipēdistam, apsteidzot viņu ar automobili, ir 100 sterliņu mārciņas (116 eiro) un trīs soda punkti. Ja autovadītājs vainu neatzīst, tad lieta tiek izskatīta tiesā, bet tad autovadītājam jau draud sods līdz tūkstoš mārciņām (1162 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!