Svētdien, 18. oktobrī, ap pulksten 12 policijas patruļa Lietuvā pamanīja motociklistu, kā spēkrats ir bez valsts reģistrācijas atpazīšanas zīmēm. Savukārt motociklists, ieraudzījis policiju, uzsāka bēgšanu pa meža ceļu. Zaudējot vadību pār savu spēkratu, motociklists apgāzās, tomēr policijas auto nespēja tik strauji nobremzēt un likumpārkāpējs pakļuva zem patruļmašīnas riteņiem.

Sākotnēji medijos izskanēja ziņa, ka policija apzināti taranējusi motociklistu. Tomēr policija atspēkoja šo informāciju, publicējot video ierakstu no patruļmašīnas videoreģistratora. Lietuvas publicētajā video redzams, ka motociklists apgāzās pats, tomēr policijas autovadītājs neievēroja drošu distanci, lai šādā gadījumā neuzbrauktu bēdzējam virsū.

Motociklists paša spēkiem no policijas patruļmašīnas apakšas izkļūt laukā nespēja. Tāpat policijai nav tiesību cietušo kustināt pašu spēkiem, tādēļ tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un glābēji, kuri cietušo atbrīvoja un nogādāja slimnīcā Viļņā. Jaunietis negadījumā būtiskas traumas nav guvis, noskaidroja Lietuvas portāls "Delfi".


Tāpat Lietuvas medijs uzzinājis, ka saskaņā ar policijas sniegto informāciju no jaunieša bijusi jūtama alkohola dvinga. Precīzu iespējamā alkohola koncentrācija motocikla asinīs tiks atklāta vēlāk pēc ekspertīzes.

Kā medijiem pastāstījuši vietējie iedzīvotāji, 19 gadus vecais jaunietis iepriekšējā vakarā ballējās, lietojot alkoholu. Policija motocikla nodalījumā zem sēdekļa atradusi alus pudeli. Jaunietim transportlīdzekļa vadīšanas tiesību nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!