Foto: AP/Scanpix/LETA

Uz šo brīdi Krievijai jaunu tālas darbības bumbvedēju Tu-22M3 ražošana faktiski nav iespējama, piektdien nacionālā telemaratona laikā paziņojis Ukrainas militārā izlūkdienesta (GUR) pārstāvis Andrijs Jusovs.

Vēstīts, ka piektdien Krievijas Stavropoles novadā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3. Krievijas varasiestādes apgalvo, ka lidaparāts avarējis tehnisku iemeslu dēļ pēc “atgriešanās no kaujas misijas”, kas nozīmē Ukrainas bombardēšanu. Savukārt Ukrainas spēki ziņo, ka šo bumbvedēju notriekuši.

Jusovs skaidro, ka Krievija tagad izdara secinājumus un turpmāk uzmanīgāk izmantos savu stratēģisko aviāciju, un tas ir labi Ukrainai. Lidmašīnas notriekšana rada zināmu spiedienu arī uz bumbvedēju pilotiem, kuri vairs nejutīsies droši 300 kilometru zonā, viņš atzīmē.

“Un kas vēl mums svarīgi – tās ir lidmašīnas, kuru jaunu izgatavošana ienaidniekam tagad ir faktiski neiespējams uzdevums. Saprotams, ka šodien Kremlī ir sēras, un tam ir pamats,” teic GUR runasvīrs.

Viņš atzīmē, ka Krievijas karā pret Ukrainu notiek pašas agresorvalsts demilitarizācija, tostarp iekļaujot stratēģisko aviāciju – “tas ir fakts un to redz visa pasaule”.

Jusovs norāda, ka, ņemot vērā lidmašīnas A-50 zaudēšanu un tagad Tu-22M3, ir cerība, ka vismaz uz kādu laiku samazināsies raķešu uzbrukumu draudi Odesas apgabalā.

“Ukrainas drošības un aizsardzības spēki arī turpmāk mums pozitīvā nozīmē turpinās “pārsteigt” pretinieku,” sola GUR pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!