Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sēdes laikā par vietējās autobūves attīstību paziņoja, ka baltkrievu inženieriem jātiecas uz elektromobiļa izstrādi, kas būtu līdzvērtīgā līmenī ar amerikāņu "Tesla". Šādu Lukašenko lēmumu iedvesmojis brauciens ar "Tesla" elektromobili.

Tāpat Baltkrievijas prezidents norādīja, ka viņš arī ir izpētījis vietējā prototipa elektromobili, ko baltkrievu inženieri izstrādājuši uz ķīniešu "Geely" sedana bāzes. Tomēr "Tesla" viņu pamatīgi pārsteidza gan ar savu ātrumu, gan stabilo braukšanu, gan akumulatoriem grīdā, nevis bagāžniekā kā baltkrievu elektromobilī.

""Tesla" ātrumu uzņēma tā, ka visi mūsu testētie vācu automobiļi ar iekšdedzes dzinēju tūlīt atpalika un panākt nespēja. "Tesla" elektromobilis startē kā kosmoskuģis – divarpus sekundēs jau 100 km/h. Tomēr mani interesēja, kā tas tur ceļu – ideāli!" iespaidos sanāksmē dalās Lukašenko.

"Tā nav mana pirmā iepazīšanās ar tamlīdzīgu automobili. Es zinu, ka "Mitsubishi" savulaik tādu radīja, tiesa, sliktāku. Pēc tam BMW – labs, ļoti jestrs un ātrs, bet mazāks gabarītos," sajūsmu par ārvalstu elektromobiļiem neslēpj Baltkrievijas prezidents. "Es jums atklāju visas savas kārtis – automobiļi jau izsenis ir mans hobijs un es sekoju līdzi šīs nozares attīstībai."

"Jūs varat to izdarīt un to vajag ieviest pēc iespējas ātrāk. Mēs padomāsim, kā jūs pēc tam atbalstīt ražošanā, lai elektromobilis būtu pieejams vietējiem iedzīvotājiem. Ir jāpāriet uz elektromobiļiem! Mēs jau kavējam, pieaiciniet visus un sāciet strādāt!" strikti rezumē Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!