Krievijas aktīvistu kustība "StopHam" publicējusi video no sava jaunākā reida Maskavā, kur dežūrēja uz kāda no trotuāriem, neļaujot sastrēguma laikā pa to braukt automobiļiem. Vienā brīdī pa trotuāru traucās "Chevrolet Tahoe" apvidnieks bez numurzīmēm. Aktīvisti šo auto skrienot panāca un iesaistījās konfliktā ar tā pasažieri.

"Chevrolet Tahoe" pasažieris, kuru veda šoferis, izrādījās Maskavas Kotlovkas rajona pašvaldības deputāts Antons Pižovs. Jau izkāpjot no sava apvidnieka, vīrietis uzvedās agresīvi –, paejot garām video operatoram, uzreiz iesita vienam no "StopHam" aktīvistiem. Kā apliecinājums tam šajā sižetā iemontēts arī skatupunkts no kādas ēkas videonovērošanas sistēmas ieraksta.

Deputāts, mēģinot iesist vēl vienam aktīvistam, saņēma sitienu pretī, kā rezultātā guva sejas traumu. Pižovs jauniešiem paziņoja, ka viņi par to atbildēs un izsauca policiju. Uz notikuma vietu ieradās septiņās ekipāžas un pat policijas nodaļas priekšnieks. Rezultātā jaunieši policijas iecirknī bija spiesti uzkavēties astoņas stundas.

Šādu vērienīgu policijas iesaisti un tik ilgu aizturēšanu "StopHam" aktīvisti skaidro ar Pižova deputāta statusu.

Savukārt Krievijā valdošā partija "Vienotā Krievija", kuras biedrs ir Pižovs, šo incidentu nosoda: "Starpgadījumu izskatīsim partijas vietējā nodaļā pēc tam, kad varasiestādes būs pabeigušas izmeklēšanu," vietējiem medijiem komentāru sniedzis partijas Maskavas nodaļas pārstāvis. "Jebkurā gadījumā uzskatām par nepieņemamu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kā arī konfliktu risināšanu ar spēku. Turklāt tas attiecas uz visām konfliktā iesaistītajām pusēm, bet partijas biedriem neatkarīgi no viņu statusa mēs izvirzām pat vēl stingrākas prasības."

Deputāts Antons Pižovs jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā. 2011. gadā viņa bijusī sieva apsūdzēja Pižovu viņas"Porsche Cayenne" apvidnieka nodedzināšanā. Irina Postnikova piezvanīja policijai un paziņoja, ka Pižovs aplējis viņas automobili ar degšķidrumu un pielaidis uguni brīdī, kad viņa iesēdusies šajā spēkratā.

Sieviete apgalvo, ka Pižovs to izdarījis atriebībā par to, ka viņu pametusi, vēsta "Life". Toreiz, ierodoties policijai, uz vietas bijis arī pats Pižovs, kurš policistiem taisnojās, ka ar "Porsche" dedzināšanu viņam nav nekāda sakara. Tāpat viņš piebilda, ka "uzdāvināšu sievai 10 miljonus rubļu (157 tūkstoši eiro) un viņa visu aizmirsīs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!